evet bu rakamlar ile geçinmek çok çok zor hele ki eviniz kira ise teknik olarak mümkün değil. üstteki arkadaşın dediği gibi borç borçla kapatılıyor ve kısır döngü devam ediyor. benim çevremde asgarai ücretle çalışan çok insan var ben bi kaçından ufak bi örnek vereyim size ;
ortalama sigaraları 11 lira günde 1 paket
2 tl dolmuş kullanabilirken günde 22 liralık yakıtla araçla işe gidiyor geliyor
ben bugüne kadar bir telefone en fazla 1k verdim bu asgari ücretli arkadaşlarımda en kötü telefon i phone 6 s7 edge
ayakkabı genelde kinetix den alıyorum en son gecen ay aldım 75 tl adam daha 3 gün önce bana gelmiş 230 liraya giydiği ayakkabıyı anlatıyor.
sosyal medya hesapları klasik kahve bardakları resimleri starboxlar restoranlardan geçilmiyor ayda 1 gün de olsa buraya parasını gömüp çıkıyor
aktivite kısmına bakarsan sanırsın bu adamlar ünlüler dünyasında yaşayan menajer artist ressam yazar vs. insanlar gezileri piknikleri play keyifleri hiç bitmiyor bunlar yapılmayacak mı yapılacak yukarıdaki yazılanların hepsi yapılacak mutlaka.
sonuc olarak bakıyorum bu adamlar daha mutlu emin olun assgrai ücretle yaşayanların sosyal hayatları da mutluluk oranları da çok daha yüksek o adama sen fazla para versen o hayatından kopar mutsuzluga sürüklenir farkına bile varmaz.
ayak yorgan denkleminden cıkar kıçın açık kalacak şekilde yatarsan her gören de gelir koynuna girer bu giriş her seferinde hayatına uygun olmayan rakamlarla tükettiğin malzemeleri içerir.
sonuç : alan memnun satan memnun temel sorun kişi ve kişilerin kendisinde bu kişi ha tabandaki işçi ha tavandaki yönetici problemin temel kaynağı hep insan