caylakgirisimci adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Çok teşekkürler hocam, bu arada videodaki oyuna uzun soluklu bir destek gelse geleceğin oyun sektörünün temeli olabilirmiş. Anladığım kadarıyla tanımada biraz sıkıntı yaşamış oyun ama örnek veriyorum herşey oldu falan, B.Mirror dizisinin bir bölümünde de bunun benzeri bir şey vardı, eliyle silah yapıyor karşıdaki dev ekrandan birşeyleri vuruyor. Eğer olursa ne güzel olur düşünsenize, hiçbir aparata gerek yok sadece kamera ile tüm oyunlarda virtual reality
video cekilirken ben yoktum, onlar kaldigi yurtta cekmisler. Ama normalde ses komutlari da calisiyor.. Sag kol ile zoom in-out, sag-sol-yukari-asagi hareket ve diger elle de ates edilebiliyor. Sesli komut icinde bir kac özellik vardi, “zoom in”, “zoom out”, “go”, “stop”, “fire” gibi.. Bunlar iyi calisiyor. Unity ile yapmistik. Ben engine tarafini yaptim, bir arkadas tasarimini, digeri de raporu yazmisti. Kinect cok hos aslinda ama biraz pahali o yüzden yayginlasmasi zor.Tabi kinect gibi alternatifler var hocam. Mesela farkli olarak leap motion a bakabilirsin, onun haricinde bi kac tane daha böyle seyler vardi ama isimleri pek aklimda degil. Ama sen web tabanli yapmak istedigin icin pek isine yaramaz Sadece örnek vermek istedim.