Aşağıdaki sorguyu phpmyadmin SQL dan çalıştırarak bir kısmını düzeltebilirsin..
UPDATE wp_posts SET post_content = replace(post_content, 'eski yazı', 'yeni yazı');
diğer işlemleride wordpress sql sorguları şeklinde arama yaparak çözebilirsin. İngilizce olarak aratırsan daha çok kaynak bulabilirsin.
Hocam cevap için teşekkür ederim. Yukarıdaki ilk sorduğum soruya ihtiyacım kalmadı. Farklı yöntemler uyguladım.
Sizin gönderdiğiniz kodu sık sık kullanıyorum fakat bu verdiğiniz kod yukarıdaki soruma tam anlamı ile otomatik update etmez. (Değişken yapı var soruda dikkat ettiyseniz.)
Ben soruyu biraz daha değiştirip şu şekilde sormaya çalışayım. Hatta sizin cevabınıza yakın bir soru.
aşağıdaki gibi bir html kod bloğu var. Ama gereksiz bu kodlar ve wp_post tablosundaki post_content field'ından bunları silmek istiyorum.
Kodlar yanyana olmadığı için direkt replace edemiyorum. iki center arasında 1 satır boşluk var. (r10 editörü boşlukları silebilir o yüzden görünmeyebilir.) ve sonunda da div var. O yüzden bu 4 satırı (boşluklu satırlar ile birlikte 5 satır) komple nasıl replace edebiliriz ?
<div class="sınıfadı1 sınıfadı-2" style="padding: 10px 0; clear: both;">
<center>
</center>
</div>
ya da buna nasıl bir regex yazılabilir ?
"Div class ile başlayıp, içinde sınıfadı1 ve sınıfadı2 olan satırdan, ilk kapanan div'e kadar sil" gibi.