Hocam arkadaşlara verdiğiniz cevaplar çok güzel, teşekkür ederiz.
Benim sorum şu, benim alanım yazılımdı fakat artık 1. hedef olarak yazılım görmüyorum ancak yazılımı hobi-iş olarak yapmak istiyorum. Uzun saatler bilgisayar başındayım ve yazılım öğrenmek istiyorum. Front-end'e ve web tabanlı oyunlara ilgim var(sanalika gibi.) örneğin bir front-end yazılım oluşturmak ve onun çalıştığını görmek beni mutlu ediyor bunun için hangi dillerle bir roadmap yapabiliriz? Şuan udemy üzerinden yabancı birkaç arkadaşın Javascript derslerini alıyorum, html biliyorum, css'i de biliyorum ama seviyemi bilmiyorum temel sanırım.
Bu öğrendiğim bilgiler Türkiye'de pek iş bulmaya yetmeyecektir fakat amacım sermayeyi kendimden alarak beni mutlu edecek projeleri kendim oluşturmak istiyorum. Bu sebeple %100 sektöre oynamayı düşünmüyorum (bir önceki konunuza referans olarak kariyer'den falan iş ilanlarına bakıp onlar ne dil istiyor diye bakmak istemiyorum yani.) ben yeni ve güzel dilleri öğreneyim, iş görsün, %40-50 iş payı da olsun bana yeter görüşündeyim.
Ayrıca üstte belirttiğim gibi yıllardır sanalika'ya hastayım, oyunu sevmiyorum oynamayalı da seneler oluyor fakat öyle bir oyunun sahibi olmak, panelini kodlamış olmak, UI'sini ve içini dizayn edip ekleme çıkartmaları yapabilmek en büyük hayalim diyebilirim.
Bu tür bir hedef için nasıl bir roadmap önerirsiniz, İngilizcem var diyebilirim kaynak sıkıntısı çekmem. Teşekkür ediyorum şimdiden.