Konu
Raşit Dostum'a Bombalı Suikast Girişimi
22-07-2018, 20:46:15
ent
Afganistan Türklerinin lideri ve Afganistan Cumhurbaşkanı 1. Yardımcısı Raşit Dostum, siyasi baskıdan ötürü 15 aydır Ankara'da sürgündeydi. Raşit Dostum bugün Afganistan'a döndü ve uçaktan indikten hemen sonra hava alanında bombalı suikast girişimi gerçekleşti. Çok sayıda ölü ve yaralı var.
Raşit Dostum'a bağlı olan ve IŞİD/Taliban gibi terörist örgütlerin bölgeye girişini önleyen Kaysar ilçe emniyet başkanı Nizamuddin Kaysari, geçtiğimiz günlerde toplantı bahanesiyle Faryab 1. Piyade Tugayına çağrılıp Afganistan Özel Kuvvetleri tarafından hiçbir gerekçe gösterilmeden tutuklanmıştı.
2 Temmuz'da Kaysari'nin tutuklanmasıyla başlayan gösterilerde, Faryabta sivillere açılan ateş sonucu çok sayıda gösterici hayatını kaybetmişti. Güney Türkistan bayraklı Türk eylemcileri, Hazara'ların ve Tacik'lerin de desteklediğine yönelik haberler var.
Afganistan'daki gösterilerin temel nedeni, esasında bir milli devlet olmayan Afganistan'da etnik açıdan Peştun ağırlıklı mevcut yönetimin anayasayı çiğnemesi ve yönetimden belli etnik grupların dışlanıyor oluşu.
Konu hakkında genel bilgi için DW haber linki :
https://www.dw.com/tr/sürgündeki-raşid-dostum-afganistana-dönüyor/a-44773596
Yaşamını yitiren insanlara Allah'tan rahmet dileriz...