baktigim kadariyla 600-1000 euro arasi degisiklik gösteriyor aylik hocam gidecegin yere ve sana göre.. buradan ortalama fiyatlara bakabilirsin
https://www.numbeo.com/cost-of-livin...?country=Italy
600 dolarin yetecegini pek düsünmüyorum acikcasi. Cünkü yarisi direk yurda falan gidecek. Yemek ve yol masrafi 300 dolardan fazla tutacaktir. ne kadar sürelik gideceksin? Orada türk restoranlari vs oluyor, part-time olarak calisabilirsin, yani bi sekilde elbette gecimini saglarsin bu sekilde. Biraz birikmis paran olsaydi daha iyi olurdu. Ben erasmusu cek cumhuriyetinde yaptim ve verdikleri hibe rahatlikla yetmisti hatta üstüne para bile artti bir tane akilli telefon almama ragmen. Ayrica yazin da bir firmada 1.5 ay yazilimci olarak calismistim orada.. Gitmeden önce o seylere öyle imkanlara bi bak.. Cözemezsen bana özelden yaz bakayim ben de..
acikcasi is ilanlarinda pek sertifikasyon olayina önem veren yok. O kadar ugrasmaya gerek var mi dersen bence yok. Zaten bazi siteler makul bi ücretle sorulari paylasiyorlar ve gecme garantisi vs veriyorlar. Böyleyken microsoft sertifikalari ise pek yaramaz. Oracle icin olabilir. CEH sertifikasini biliyorum ama bugüne kadar hic bi yerde CEH sertifikan olursa ise aliriz gibi bi söz duymadim. Onun yerine kendini gelistir, mümkün mertebe elle tutulur projeler yap, referanslarin olsun. Okurken yazilim firmalarinda calis, gerekirse ücretsiz ya da düsük ücretle calis ve bi seyler ögren bunlar önemli.
Not ortalamasini 3 ün üstünde tut yeterli. O da yüksek lisans icin gerekli. Ben öyle yaptim ve o sekilde de isvicre'de bir üniversiteden kabul aldim, ki türkiye'den de okudugum üniversitenin bölüm baskani asistanim ol demisti (ki not ortalamasi benden cok cok yüksek olanlar vardi ama iki gram bilgileri yoktu) ama ben kabul etmedim.. Ama yüksek lisans yapmak faydali, bir etiketin oluyor ve degerin daha da artiyor. Maas olarak bir bilgisayar mühendisi atiyorum 5000 tl istiyorsa, bir yüksek mühendis 7000 tl yi rahatca isteyebilir ( verirler mi o ayri mesele

)
Son cümleni yeni fark ettim. 2. sinifa geciyormussun. Bence bu sene erasmus ile gitmene gerek yok. Ben 3. sinifta gittim 1 yil olarak. Ayrica 4. sinifin 2. dönemi yine gittim 3 ay gibi bi süre, fazla dersim kalmamisti, okulu erken bitirecektim ama erasmus yüzünden yapamadim

Bazilari 4. sinifi yurtdisinda okuyor ve tezini de oradan aliyor. Tabi bu biraz riskli cünkü bazi kil hocalar tezi y.disindaki üniversiteden almani kabul etmiyorlar. Eger bi hoca sana sorun degil benden tezi alirsan y.disinda alacagin tezi saydiririz derse 4. sinifta git, degilse 3. sinifta git. Yaz icin erasmus staj hareketliligiyle de gidebilirsin aslinda. Erasmusun bir cok programi var. Ben Erasmus IP, Erasmus Ögrenim Hareketliligi ve Erasmus Staj Hareketliligiyle gitmistim. O zaman toplamda 10 bin euroya yakin para almistim

Erasmus önemli bir basamak. Benim vizyonumu genisleten erasmus oldu ve acikca diyebilirim ki, üniversitenin bana belki tek katkisi erasmus oldu. Cünkü derslerin cogunu zaten biliyordum. O yüzden erasmusu iyi degerlendir. Hibe yetmez diyorsan part-time olarak calisip para biriktirebilirsin. Dedigim gibi okurken bir firmaya girebilirsen cok iyi olur. Ayrica kesinlikle 2 dil ögrenerek mezun ol. Ingilizce + baska bir dil. Bu dil de erasmus ile gitmek istedigin ülkenin dili olabilir. Tabi gidip cekce, lehce falan ögrenme. Ise yarayan bir dil ögren. Fransizca, almanca, rusca gibi..
basarilar