değerli yorumlarınız için cok teşekkürler
sanırım ben ne istedigimi bilmedigime karar verdim
hem web hem mobil bu alanda önemli bir paya sahip. Oyunlara ilginiz varsa ona da bakabilirsiniz (mesela unity kullanmak kolay). Yerinizde olsam söyle bi yol izerlerdim böylece biraz daha mantikli olur. Simdi calistiginiz sektör ya da bildiginiz bir sektör ya da uzmanini tanidiginiz bir sektör bulun ve o sektörü analiz edin. Neler var neler yok neler eksik neler dogru calismiyor, o sektördeki firmalara nasil kar ettirebilirsiniz vs gibi düsünceler icine girip kendinizce bir rapor olusturun ve o rapor dogrultusunda bir uygulama tasarlayin. Bu web, mobile ya da desktop olabilir ya da hepsi. Ihtiyac hangi yöndeyse ona göre uygulamanizi yaparsiniz ve ögrenirsiniz. Böylece yapacaginiz uygulamayi bireysel bazda satmayacak, sektörel bazda satacaksiniz yani ayni uygulamayi birden fazla firmaya satacaksiniz. Iyi analiz yapip aciklarini bulursaniz kolaylikla satabilirsiniz. Ayrica potansiyel müsteri analizi de yapin hatta ön anlasmalar vs de yapabilirseniz bu sizi motive de eder.
Ornek vereyim mesela genclere hitap eden restoranlara, tablet gömülü masalar tasarlayip ve bir de mobil uygulamayla siparisleri alan uygulama yapabilirsiniz. Siparis verilince otomatik olarak mutfaga bildirim gidiyor vs. Müsteri siparis beklerken de tablette basit zaman gecirmelik bir oyun aciliyor vs. Ya da karsilikli oturan iki arkadas oynayabilir gibi.. Bu is elbette uzun soluklu ama bu tarz bir sey yapilabilir.. Benzer bir kac örnegini gördüm..