ertan2002 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Anladim hocam. Simdi sen tek tasla birden fazla kus vurmak istiyorsun ancak o kadar kolay degil Tek bir dil üzerinden gidebilirsin o da benim acimdan tavsiye olarak c# olur. Cünkü c# ile hem masaüstü hem web hem de mobile (xamarin ile) uygulamalar gelistirebilirsin. Ancak hepsinin kendine göre kütüphaneleri var. Oncelikle temel c# egitimi edin, daha sonra web tarafina gecebilirsin. Bunun icin bir kac ekstra sey de ögrenmen gerekecek.. Daha sonra da mobil dünyasina gecis yapabilirsin. Ancak web ve mobili böyle ögrenmek pek mantikli gelmedi bana. Belki daha efektifli cözümler olabilir.
Mesela react ile mobile uygulamalar gelistirebilirsin.. Ya da python kullanarak da cesitli platformlar da uygulama gelistirebilirsin, daha hizli olur. Python üzerinde biraz arastirma yap, ögrenmesi cok zor degil (pythoncu degilim). Genelde avrupa'da cok tercih ediliyor. Web icin ekstra dan html, css, javascript (js) gibi seyler ögrenmek gerek. Tabi bunun yaninda angularjs de ögrenilmesi gerek. Ve yeni nesil web de html5, ccs3 gibi teknolojiler mevcut. O yüzden eski yerine yeni teknolojilerle calismayi ögrenelisiniz. Ilk olarak basit html isleriyle baslayin sonra ccs ile süsleyin sonra js ile basit seyler yapin. Cünkü bunlar size her halukarda lazim olacak seyler. Daha sonra python ya da c# a bakabilir ve kararinizi verebilirsiniz.
değerli yorumlarınız için cok teşekkürler

sanırım ben ne istedigimi bilmedigime karar verdim