WebKtl adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
sahsen ben bedelli yapmayi dusunuyorum. Bana desinlerki seni dogunun en dibine atacagiz catisicaksin tamam ama gidip beni patates sogan soydurucak cay verdittiricekse ne anlami var askerligin? Bakin yanlis anlamayin canim feda vatanima gider 10 yilda yaparim ancak bence maddi durumunu toplayabilecej biri bedelli yapmasinda bi engel yok askerlikte zaten uzmanlar komandolar daga cikiyor 1 yilim bosa gidicek onun yerine calissam hem isimde ilerlerim hemde bedellinin parasida cikar. hani benim gorusum bu sekilde saygi cercevesinde tartismak isteyen varsa konusalim.
Bu yanlış bir düşünce. Ben çürük raporluyum. Olmasamda askerliği psikolojik ve karakter olarak kaldırabilecek olgunlukta değilim fakat genel olarak bizde bu tarz düşünce var toplumda ( bende de var ). Herkes sert, karizmatik, ağır işleri yapacak diye bir şey yok. İşleri statülerine göre ayırmamalıyız.

Patates ve çay işleri hor görülecek, değersiz işler değil. Çayı götürdüğün komutan belki askeri operasyonda 1000 tane askeri personel ile 1000 kişiye karşı savaş planını yürütmekle sorumlu olan kişi.

Küçümsediğimiz patetes soyma görevi ordunun en büyük takımı olan er personellerinin ve komutanlarının besin ihtiyacı. Yani ordunun en büyük ihtiyacı olan uygun fiyatlı yüksek enerjili gıda.

Bu düşünceden vazgeçmeliyiz. Her mesleğin bir önemi vardır. Her mesleğin bir saygınlığı vardır. Diyebilirsiniz ki patatesi geçelim çay, kahvenin ne faydası var.

Bu forumda mı sözlükte mi bir yerde çok güzel bir yoruma denk gelmiştim. Şimdi yorumu ve sahibini tam hatırlayamıyorum. Ülkemiz için canını, sevdiklerini tehlikeye atan askerimiz, polisimiz için her türlü hizmeti yaparım demişti. Çayda getiririm, ayaklarını da yıkarım vari bir yorum yapmıştı. Tabi fazla boyuta kaçsada şuna da dikkat etmeliyiz.

Yüksek rütbe, yüksek saygınlık, yüksek tehlikeli çok az sayıda insanın yaptığı iş , tek başına yüksek fayda, değer, katkı, vatana asıl hizmet değildir.

Operasyonlarda teröristlere karşı savaşan askerlerimizin, polislerimizin o operasyonlarını başarıyla tamamlayabilmelerinde herkesin bir katkısı, desteği, faydası var.