yorumlari cok okumadim ama bi kac yorumda C dilini gördüm, front-end calismak isteyen birine C yi tavsiye edilmesini de ilk kez duymus oldum

burada yorum yazanlarin cogu sanirim ögrenci ya da pek profesyonel olarak islerden haberi yok ki ben front-endci olmadigim halde sektörü az cok taniyorum.

Oncelikle ben kendi yolumu söyleyeyim, ne üzerine calismak istiyorsan yazilimda gelismis ülkelerin büyük firmalarinin is ilanlarina bakacaksin, senin durumun icin front end. Orada hangi diller, teknolojiler isteniyor onlar önemli. Cünkü büyük firmalar genellikle gelecege yatirim yaparlar. O yüzden o teknolojileri ögrenmen gelecekte daha kolay is bulmani saglayacaktir. Mesela suan avrupadaki bir cok firma cloud uzmani ariyor. Bu da sektörün cloud tarafina kayacagini gösteriyor. Türkiye'de yasayip ve calismadigim icin ülkedeki teknoloji durumunu pek bilemiyorum.

Bir front endci olarak tasarim senin isin olmali ancak eski tasarim ile günümüz tasarimi cok farkli. Belki eskiden flash bilmen gerekirdi ama artik flash bilmene gerek yok cünkü devri kapandi, keza java applet ler icin de..

Oncelikle ögrenmen gerekenler temel seyler, html, css ve javascript. Bunlar front-end in temelini olusturuyor (grafik isine hic girmiyorum). Daha sonra sektöre yönelik teknolojilere girmen gerek. Bunlar da html5, ccs3, angularjs, nodejs, TypeScript gibi seyler... Javascript den türeyen angularjs ve nodejs emin ol senin cok isine yarayacak. C bilmene, o dünyaya girmene hic gerek yok. Zaten javascript ögrenince yazilim mantigi az cok anlayacaksin.. Bu söylediklerim hayli hayli yetecektir saan. Bunun yaninda linux agirlikli calisman avantajina olacaktir. Ancak bildigim kadariyla türkiye'de esege yük yükler gibi ekstra seyler verilecegi icin belki php ya da asp.net teknolojisi ögrenebilirsin. C# i cok iyi bilmene gerek yok ama asp.net icin gerekli. Tabi aslinda asp.net degil de asp.net mvc ögrenmen daha iyi ve yerinde olur. Php de ögreniyorsan mvc kavrami üzerinden git.

Versiyon kontrol vs gibi isler icin git, jenkins, docker gibi seyler ögrenmenlisin..

Kim ne yazarsa yazsin sen benim dediklerimi dinle pisman olmayacaksin... Is ilanlari icin bu siteye bakabilirsin örnegin (isvicre'de yasadigim icin örnek olarak bunu vereyim)
https://www.jobs.ch/de/stellenangebote/?term=front+end

istenilen seylere bakinca, benim dediklerimle parallelik oldugunu göreceksin.. Kolay gelsin

edit: imla