Ben 6 sene eğitimini aldığım işimi yapamıyorum. 4 sene lisesini, 2 yıl üniversitesini okuduğum bölümümde atanamadım ve şu an 4. kez KPSS'ye hazırlanıyorum. Atama puanları her seferinde tam bana geldiği noktada durdu. Yemin ediyorum virgülle kaçırdım atamayı. Devlet şu an 5-10 kişi daha alsa atanacağım ama maalesef atamalar bitti, son aldığım puanım da yandı. Aylarca gecemi gündüzüme katarak kitapları yuttum ve bütün emeğim boşa gitti.
Ne yapayım ben şimdi? Ki sen daha birkaç denemeden bahsediyorsun. Ben liseden bu yana görüşmedik hastane, eczane, medikal, otel bırakmadım. Herkes torpil soruyor, doğru düzgün bir iş bulamadım hala. Bir ara Suriyeliler'in arasına karışıp Almanya'ya kaçmayı bile düşündüm. İşsizlik işte...
Şimdi yine mesleğimden astsubaylık mülakatlarına girdim onun sonuçlarını bekliyorum. Parkurda, VKİ'de, KPSS puanında durumum çok iyi. Sözlü mülakatım da iyi geçti.... Ankara'ya gittiğimde daha kapıdan girer girmez aşık oldum ortama. Oradaki disiplin, düzen, saygı, mesafe inanılmaz cezbetti beni. Hayalimdeki meslek değil ama olursa harika olacak. Ama gelmez gelmez derler ya öyle bir durum işte. En kötüsüne hazırladım kendimi. Gelmez gibi davranıyorum. Bu kadar sene hiçbir şey başaramayınca insan bu hale geliyor demek ki, her şeyden ümidini kesiyor.
3 ay sonra tekrar KPSS var, şu an ona hazırlanıyorum. Astsubaylık gelmezse, kpss de iyi geçmezse direk Antalya, Muğla gibi bir yere kapağı atıp geleceğimi orada kurmaya çalışacağım. Yıllardır blog yazıyorum, site kurup tema bile tasarladım, kitap okurum, biraz dil de biliyorum, aile terbiyesi almışım, öküz değilim, oturup kalkmasını bilirim, mesleğimde zaten uzmanlaştım... Ulan herkes bir şeyler başarıyor ben de bu kadar birikimle bir şeyler başarırım herhalde!
Hayat böyle kardeşim. Dert tasa bitmiyor, istediklerimizin de çoğu olmuyor. Polis olamadıysan başka bir işte şansını deneyeceksin. Kendini üzmene değmeyecek. Çünkü kendimden biliyorum. Günlerce yemek yiyemediğimi biliyorum. Parasızlıktan dışarı çıkamazdım ki şu anda da maddi olarak bundan farklı durumda değilim. Ama bir şeyler olacak işte, biz de bu hayatın bir dalına tutunacağız mutlaka. Metin ol.