1 aylık askerlikten sonra işe devam edebilir eleman. Çoğu patron tazminat ödemektense 1 ay ücretsiz izine çıkarmayı tercih edecektir. Eleman illa ayrılmak istiyorsa istifa etmesi gerekir. Patron ücretsiz izne çıkarmasına rağmen istifa ederek tazminat alabileceğini sanmıyorum elemanın. Ama tabiki burası Türkiye, her şey mümkün olabilir.
Bildiğim kadarıyla çalıştığı her bir yıl için 1 maaş kıdem tazminatı alabiliyor personel. Bu hesapla 3 yıl çalışan ve 5000tl maaşı olan elamana patron tazminat verirse bedelli bedavaya gelmiş olacak.
Son olarak bu ülkede maalesef fakir her zaman ezildi ve ezilmeye devam ediyor. Para ve iktidar sahiplerinin fakirin hakkını korumasını beklemek büyük saflık.
Aklıma gelmişken dün gördüğüm bir manzarayı da ekleyeyim. Bildiğiniz üzere imar affı çıkarıldı. Dün imar affı ile ilgili bilgilendirme yapılan bir devlet kurumunun yanından geçtim. Binanın kendi otoparkı, çevredeki caddeler, alt ve üst paralel caddelerin hepsi araba doluydu. Ben orayı hiç bu kadar kalabalık görmemiştim. Kısacası kaçak imar yapanın haddi hesabı yokmuş bunu anladım. Bu kafa ile bu ülke düzelmez.
Bir not daha ekleyelim askerlik nedeni ile isten ayrilma da ihbar tazminatı alınamıyor sadece kıdem tazminati. kıdem tazminatı ise brüt ücret üzerinden hesaplanir alacak arkadaş varsa yanilmasi. bugün asgari ücret 1600tl iken brüt ücret 2029tl kidem 2029 dan hesaplanir