Sorun bende mi bilmiyorum araştırdım bulamadım net Bi fikir de elde edemedim. Konu ile ilgili Bi kaç sorum var
1)üniversite öğrencisiyim bedelliye gitmek için şimdiden tecil mi bozdurmalıyım
2) çalışanlar için iş konusunda Bi kolaylık mevcut oldugunu gördüm aynı durum öğrencilikte var mı?
3)ödemeler ne zaman yapılacak?
4) tecil bozdurup ödeme mi yapmam lazım yoksa bütün başvuru işlemlerini ve ödeme işlemlerini yapıp daha mı sonra tecil yaptırmalıyım?
Yardımcı olabilecek biri çıkarsa sevinirim teşekkürler
Merhaba, şimdi tecil bozdurursanız okul kayıt yenilemeyi kabul etmeyebilir. Öğrenciler için net bir şey yok ancak dün gelen talepler doğrultusunda üniversite öğrencilerinin celp tarihlerinin yaz tarihlerine getirilebileceği açıklandı. Ne yazık ki şu an kesin değil. Bir düşünce olarak dile getirildi sadece yetkililer tarafından. Celp tarihi ders zamanına denk gelirse 28 günde bütün bir yıl kaybedilebilir. İnsanlar Twitter üzerinden örgütlenip plan ve bütçe komisyonunu arayarak bu taleplerini dile getiriyorlar. Ben de geçenlerde bu durumu CİMER aracılığıyla Milli Savunma Bakanlığı'na bildirmemiz gerektiğine dair konu açmıştım forumdan.
Yasanın komisyondan çıkmasıyla beraber diğer sorularınız da yanıt bulacak. Ödeme tarihleri ve hesapları Milli Savunma Bakanlığı'nın internet sitesinde yayınlanacak. Yasa tasarısı onaylandıktan sonra üç aylık bir başvuru süresi öngörülüyor. Yasa tasarısı onaylanana dek plan ve bütçe komisyonunu arayarak ya da CİMER aracılığıyla celp tarihinin kış aylarında gelmesi durumunda bütün yılı kaybedebileceğinize ve üniversite öğrencileri için bir düzenleme istediğinize dair bildirimde bulunabilirsiniz.