ayesoft adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Ödemeyi alan arkadaşlar bu ödemeyi nasıl bildirecekler, iş yaptım karşılığında bu parayı aldım diyeceklerse vergiye tabi olmalılar. Siz belirttiğim 4 şartıda karşılıyor olsanız dahi (TC vatandaşı olmamanız gerekir, KKTC vatandaşısınız diye düşünerek yazıyorum), ödemeyi alan arkadaş verdiği hizmetin Türkiyede kullanılmadığını ispatlamak zorunda kalabilir.

Kaldıki bu sadece KDV muafiyeti içindir. Yani gelir nasıl gelirse gelsin GELİR VERGİSİNE tabidir.
/
İşlemler bireysel değil Kurumsal olarak yapılacağı için benim uyruğumun etkili olacağını düşünümüyorum sonuçta şirket yabancı bir ülkenin şirketi Hizmetlerin yurtdışında kullanıldığını ispat ederiz başka ülkede de şirket var onun üzerinden gösterebiliriz.
Ama dediğiniz gibi gelir vergisi var ise yeni bir anlamı olmuyor.

Şöyle bir şey var

Alıntı
Yine Gelir Vergisi Kanununun 23 üncü maddesinin 14 numaralı bendinde, kanuni ve iş merkezi Türkiye'de bulunmayan dar mükellefiyete tabi işverenlerin yanında çalışan hizmet erbabına, işverenin Türkiye dışında elde ettiği kazançları üzerinden döviz olarak ödediği ücretlerin gelir vergisinden istisna edileceği hüküm altına alınmıştır.
Benim açımdaki tek nokta Türk bankası kullandığım için oluşabilecek sorun gibi geliyor.