fatihbaz adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
altını çizdigim yerle ilgili bişey söylemek istiyorum.satıcılar açısından nasıl oluyor bilgim yok tabi ama,çok sık alışveriş yapıyorum n11de ve bunla alakalı sık sık gördügüm bişey var.mesela konuyu açan arkadaştan bi ürün aldım diyelim,ürünün kargo ücreti ürün ücretiyle birlikte alınıyor benden sipariş esnasında.bence her satıcının böyle yapması gerekiyor,mümkünse.
Mağaza anlaşırsa daha ucuz olduğu için ve müşteriler 'kargo bedava' veya ''ücretsiz kargo' yazsın istediği için mecburen böyle yapıyor.
Ama 3 seçenek vardı. Biri mağaza öder, biri müşteri siparişte öder, biri de alıcı ödemeli gönderim ki bunu pek istemezler.
Ama alınan ücreti sepette öderse, keyfi vazgeçme vs. durumlarından kurtuluyorsunuz.

Sepette öderken 2. bir dez avantaj, 3 ürün alacak insanlar, kargo fiyatı her üründe 5,99 - 6,99 11,99 gibi görünüyor.
Müşteri de sanıyor ki çok fazla kargo tutar, oysa sepette (aynı mağaza ise) kargo ücreti ortalamayı bulacak.
Ama malesef bu tür durumları daha net çözmedikleri için mağaza öder olarak geçiyor satıcılar.