1. 5 kuruş harcamadan da özgün bir yapımla yükselebilirdiniz. Youtube paraya değil farklılığa özgünlüğe bakıyor, örneğin yemekcom kanalı sanırım Zeonn'u falan çıkartıp acı biber falan yediriyor, yani gençlerin(youtube kitlesinin) ilgisini çekmeyi başarıyor. Eğer 100-200 bin abone istiyorsanız, yemek yapmayı öğrenmeye çalışan annelerle bunu başaramazsınız şayet youtube'dan yemek tarifi bakan zaten bir elin parmağını geçmez, üstüne bir de abone olsunlar isterseniz işiniz iş vallahi O yüzden konsept bulmalısınız, verdiğiniz paranın azcığını bir youtube medyası şirketine verseydiniz belki size konsept bulur, editlerinizi onlar yapar ve sizin çekimlerinizi üstlenip senaryo verirlerdi o konuları tam bilmiyorum ama çoğu youtuber bir partner firma ile çalışıyor, pek mutlu olmayanlar da var tabi ama 0'dan başlayacaktıysanız o kadar para heç olmuş.

2. Sizi yukarı taşıyacağını düşündüğünüz arkadaşları buradan bulabileceğinizi sanmıyorum, girin youtube trend kanalların profillerine, iş mailleri kısmına gelin hakkındadan, oradan mail atın kısa bir ortaklık yada reklam teklif edin, deyin böyle böyle al sana para benim reklamımı yap, her türlü gelir üç beş. Ama konsept olmadıktan sonra gelen kaçar demedi demeyin. Düz yemek yapan insan zor izlenir, oktay usta vardı zamanında, onun bile konsepti vardı adam misafir falan çıkartıyordu ben tek izlenmem diye, biliyordu yani taktiği..