digiklan adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Bak hocam sen çocuğunu alıp yılda bir kere acile gidiyorsun.
O doktor orada senelerce çalışıyor ve ülkemizde doktorların mesai saatleri hafif değil.
Acil Servisteki doktorun işi senin çocuğunu tedavi etmek, acısını dindirmek, mutlu etmek değil.
Acil Servis insanların hayati fonksiyonlarının devamını sağlamakla yükümlü bir yer.
Oradaki doktorlar biliyorlar kimin hayatı tehlikede kimin hayatı tehlikede değil.
Eğer senin çocuğun müdahale edilmezse ölmeyecek durumdaysa sana öncelik tanımazlar.
Adam neden kahve içmesin, sigara içmesin. Sigarasını içmezse adam kendini hasta hissedecek.
Strese girecek, kahve içmezse uyuklayacak hata yapacak. Tek doktor aynı anda 15-20 hastayı takip ediyor.
15-20 hastanın testleri, şikayetleri, hayati değerleri, olası teşhis algoritmaları vs...
Cahile konuşmak çok kolay... İnsanlara saygı duyun.
Ben doktorların hata ile ölüme ya da sakatlanmaya neden olurlarsa şiddetli cezalandırılmaları gerektiğine inanıyorum.
Ama bakmazlar umursamazlar kahve içerler gibi saçmalıkları bırakın.
Bu maalesef belirli bir ideaolojinin size empoze ettiği ve sizin farkında olmadan doğru sandığınız önyargılar.
Eğer durumunuz gerçekten ciddi değilse sizinle çok da ilgilenmezler.
Durumunuzun aciliyeti çektiğiniz acı ile değil, hayati riskiniz ile doğru orantılıdır.
Acil servise gittiğiniz her durum acil değildir ve doktorlar durumunuz çok acil değilse size ilgi göstermezler.
Adı üstünde acil servis.
Siz acil servise kafatasınızda kırıkla, karnınızda kurşunla gidin bakalım o doktorlar kahve mi içecekler...
Ben de alerji sorunu var dudağım 10 kat büyüdü. Acil servise gittim.
Sıra vardı, bana öncelik verdiler adamın biri kavga çıkardı 60 yaşındaki annesinin ayağı şişmiş ve ben ondan sonra gelip içeri alınmışım.
Oysa benim 5-10 dakikada anaflaksiye girip ölme ihtimalim var, anasının sadece ayağı ağrıyor.

Başı ağrıyınca acilin yolunu tutanlara, kedi tırmaladı diye ambulans çağıranlara, randevum var beni hastaneye götüreceksin diye ambulans çağıran kişilere biz dert anlatıyoruz. Toplum bizi çok rahat meslek grubu zannediyor galiba başka açıklaması yok. Aynen katılıyorum yazdıklarınıza