Olay tamamı ile pisikolojik

Yıllardır vatan sana canım feda, taşına topragına kurban olayım diye ülkesine sahip çıkan insanlar, vatanını, topragını, insanını düşünmeyen zihniyetler yüzünden herşeyden sogudu. En somut örnek : sen bedelli ye para biçer zengin ile fakiri ayırırsan, fakirin babasıda çıkar bu vatan için mi çocugumu askere yollayacam der, zengin poposunun üzerinde otursun diye mi ben evladımı askere göndericem der,, diyorda zaten..İşte bir noktadan sonra bazı hassas duyguların içi bu şekilde boşaltıyor böylelikle, bu bir müddet sonra umursamazlıga kadar gidebiliyor, dünya yansa umurumda olmaz bu saatten sonra denılebiliyor

Geçen gün bir abimiz ile sohbet ediyorum mesela, 500 tane kurum yabancıya satılmış, yıllardır mucadele ettik anlatmaya çalıştık insanların umurunda bile olmadı dedi, bu saatten sonra ben ekmegime bakarım, isteyen istedigini satsın hatta hiçbirsey bırakmasın, umurumda bile degil diye cümle kurdu. Vatanını topragını , ülkesini düşünen insanlar işte bu şekilde o fakir asker babası gibi umursamaz oluyor ,, Temel laf şu : ne için, bu millet için mi sorumluluk sahibi olacagım

Bir düşüncenin içini boşaltır, baya hale getirirsen, o düşünce sisteminin ne agırlıgı kalır, nede bir degeri..vatan yada vatan hainligi sözleri artık herkesin agzında sakız gibi..canı sıkılan tiki olan birine sen vatan hainisin diyebiliyor..Gelde şimdi vatan gibi kutlas bir düşünceye dayanan sözü el üstünde tut bu noktadan sonra..

Olay keşke bir portakal kabugunun yola fırlatılması kadar basit olsa, o zaman hersey çözülür, Portakal kabugu bu işin son demi yani patlama noktası