Yeniceri adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
" Devlet malı temiz, yemeyen domuz " sözünü hepimiz biliyoruz. Keşke devlet ve millet kavramlarını bilseydik. Keşke vatan nedir, nasıl kazanıldı bilseydik. Keşke her şeyden önce insanlık deseydik. Fakat olmadı, olmayacak. Teşekkür ederim.

Eyvallah kardeşim. Uzun zamandır aklımı kurcalayan konuydu. Bugün dayanamadım, kaleme aldım. Teşekkür ederim.

Söylediklerinin çoğuna katılıyorum. Fakat benim kullandığım " Maalesef senin gibi vatandaşlarımız da var " cümlesini tek başına almak yerine, keşke tamamını alsaydın. Ülkemizdeki basından bu konuda yeterince dertliyiz. Bir de içimizden birileri aynı şeyi yapmasın lütfen. Yine de saol katkın için.
Benim kafamda forum aktivitenden seni tanığım kadarıyla oluşan bir profilin var. Yazdıklarının tam orası, kafamdaki profiline hiç uymadı, çok ciddi rahatsız etti ve belirtmek istedim. Forumda her konuya dalmam, herkesin fikri cisimi de beni pek ilgilendirmez, bu az çok bilinen bir şeydir sanıyorum. Bu yazdığını kafamdaki senin profilin adına önemsediğim için oraya değinmek istedim. Konunun bir hassasiyetle kaleme alındığı, bu konuda dertli olundu belli, eyvallah. Ama birbirimizi ayrıştırmak bu vatana birbirimizi kurban etmek olur. Bu da konunun iskeletine en aykırı durum. Son 15-20 senenin ise gerçeği. Ben de bunu çok önemsiyorum. Bilmiyorum, dünya görüşleri benim için bir yerden sonra önem arz edebilir elbette, o yere kadar ise unutmamalıyız ki biz tek bir milletiz ve bu vatanın bu toprakların asıl hamuruyuz. Türk için vatan ile milletin farkı yok, Türk için vatan ayak bastığı yerdir neticede. (Yalnız fark ihanet ile var olur ki biz de ondan bahsetmiyoruz sonuç itibariyle.)

Arkadaşlar, bir şeyleri herkes farklı ifade edebilir, herkes de ifade eden gibi anlamayabilir. Anlayışlar arasındaki fark, anlayışlı olmakla giderilir, aksi durum bu millete düşmanlık getiriyor. Bu noktada herkes birleşebilir, zor değil bence. Cem anlayışlı ve vatansever bir insan, bu konuda dertli, ben sorun görmüyorum. Yalnız bir ifadesinin benim perspektifimden bakılınca çok rahatsız edici ve ayrıştıcı olduğunu kendisine belirtmek istedim. Gördüğünüz gibi olgunlukla karşıladı. Helal olsun diyorum. Kaldı ki bu onun beni doğruladığı ya da saygı gösterdiği anlamına bile gelmez. Bize lazım olan aslında bu işte; görüşleri olgunlukla karşılama, "böyle de bir profil var, bu kişi o profili temsil eden bir örnektir sadece" diyebilmek.