psdlider adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
bundan 7 8 ay önce tanıtım yazısı aldığım siteler oldu, yavaş yavaş 3.sıraya kadar çıktım sonra footer link alınca o kelime patladı ve 50. 60. sıralara geriledim.
Baclinklerin çoğunu reddettim 3 4 ay öyle bekledim son 1 aydırda ufak çalışmalar ile siteyi 30. sıralar geri getirdim (alt kelimlerde ilk sayfalara geldi)
Footer link aldınız.(Alakasız bir alan sanırım.Aynı kelimeye link aldığınızı da tahmin edersek,tek bir siteden de almadığınızı görüyorum.Düşme olabilir.Zaten link işinde ya düşersiniz ya çıkarsınız.Ortası çok nadir olur.Google bazen linkleri nötr eder.Yani alınan linkin tüm değerini sıfırlar.Negatif puan vermesinden iyidir.)
Şimdi asıl sorum şu şekilde;
İlk 5de benim tanıtım yazımın olduğu site var. 2. sayfada yine aynı şekilde 1 sitedede linkim var konu içersinden. Fakat ben bir türlü ilk sayfaya giriş yapamıyorum.
Burası doğal.Sistem zaten oradaki (ilgili sitelerde) linkleri cache ettiğinde sizin adresi görecektir.Ama öncelerden link işlemlerinde hemen değerler aldığımız zaman çok oluyordu.Şimdi ise zaman aralığını tahmin edebiliyoruz.(2 ay bulabilir.Geçme ihmitali de olabilir.) Burada link alınan sitenin ne zaman değer sağlayacağını Google'nin bilinmesini istemediğinden dolayı(Net olarak bilmediğim algoritmatik sinyallerle) önlem aldığını görüyoruz.

Önce sürekli olumlu sinyaller göndermen gerekiyor.
https://support.google.com/webmaster...er/40349?hl=tr
(Ziyaretçinin sayfada oturum oranının artması,paylaşması,tekrar ziyaret etmesi ve buna benzer diğer davranış faktörleri de olumlu sinyallerdir.)

Not: İlk sayfada linkimin olup benim 3.4. sayfalarda dolaşıyor olmam garibime gidiyor.
Asıl öyle siteler var ki.Çok alakalı iyi link ağları kurdukları halde(10 sene geçen domain yaşı)sıralamada olmayanlar dahil var.Yapmanız gereken iyileştirmeleri hızlandırmanızdır.