Merhaba arkadaşlar,
Oncelikle kaynak:
Kaynak 1 ,
Kaynak 2
Sonrasinda amme hizmeti olarak cevirdim;
Avustralyalı haber sitesi Nine'e göre doğrulama uygulaması şu anda yalnızca Avustralya iPhone kullanıcıları tarafından kullanılabilir, ancak önümüzdeki haftalarda Android kullanan Avusturalyalılara da açılacak. Ancak Mashable'a göre yakın zamanda, bu özelliğin "kısıtlı olarak diğer ülkelere" yayılacağını bildiriyor, bu yüzden Instagram uygulamanızın güncelliğini devamlı olarak kontrol etmelisiniz.
Özellik telefonunuzda mevcut olduğunda, Nine'e göre Ayarlar menüsünde görebilirsiniz. "Request Verification" seçeneğine dokunduğunuzda, kullanıcı adı ve gerçek adınızı gireceğiniz ve devlet tarafından verilmiş kimliğinizin bir kopyasını yükleyeceğiniz uygulama içinde bir forma yönlendiriliyorsunuz. Profilinizi gözden geçirirken, Instagram yetkililerinin, "özgünlük, teklik ve tamlık" aradığı bildiriliyor.
Elbette, bu yeni özellik, doğrulanma oranınızın artmış olduğu anlamına gelmez; istek formu, doğrulanmış bir hesabın "dikkate değer bir genel kişi, ünlü, global marka veya varlık" olduğunu belirtiyor.
Instagramın Stratejik Partner Yöneticisi APAC, Nicci Meek, bir açıklamada nine.com.auya verdiği demeçte: "Topluluğumuz bu konuda daha fazla şeffaflık talep etmemizi istedi ve bugünün duyurusuyla doğrulama gereksinimleri ve uygunluk ölçütleri hakkında net ayrıntılar paylaşıyoruz" diyor.
"Bu yeni özellik, topluluğumuzun doğrulama için kendileri için başvuru yapma ve Instagram'da doğrulanmanın arkasındaki süreci anlayabilmemizi sağlayacaktır. Kamuoyuna doğrulamanın açılmasının da topluluğumuzun korunması için çalışacağına inanıyoruz."
Geleneksel olarak "doğrulanmış bir rozet" olarak bilinen "mavi rozet" - kopya hesaplarından kaçınmak için Instagram çalışanları tarafından ünlülere, sporculara, müzisyenlere ve "önemli kişilere" layık görülmüştür.
Artık Avustralya'lılar için Instagram üzerinden bu forma erişilebiliyor ve Android işletim sistemindeki kullanıcılar birkaç hafta içinde kullanıma sunulacak.
Doğrulama istendiğinde, kullanıcılar kullanıcı adlarını, tam adlarını ve fotoğraf kimliklerini sağlayarak kimliklerini Instagram'a kanıtlamak zorunda kalacaklardır.
--
Sahsi gorusum,
Yakinda buralar hesap dogrulama yapacaklarla dolup tasacaktir. Umarim Turkiye'ye acamazlar, acsalar dahi suistimal edilmez diye umuyorum. Hatta birileri suan Avusturalya VPN'i bile bakmaya basladi.