merhaba arkadaşlar centos panelli bir vps kullanıyorum 2 gün önce alfa.php ve cte.php diye dosyalar buldum maldet ile taratıp hepsini sildim bi kaç güvenlik önlemi aldım eklentiler vs şimdilik shell atılmıyor gibi duruyor ancak bu shell atan kişi database bilgilerini vs çalmış olabilir mi db bilgilerini değişmedim sadece link eklemişti başka ne yapmış olabilir acaba tahminen
db ye erişmiştir. db bilgilerini de almıştır. görmediğin fud shell de olabilir. O kurduğun güvenlik önlemlerini bypass etmek çok basit. Vps de ki farklı bir siteye de shell eklemiş olabilirler. Diğer sitelerden tekrar root olup tekrardan link ekleyebilirler. Link ekleyebilir, dosyalarını alabilir, siteni kopyalayabilir, adsense kullanıyorsanız kendi reklam kodlarını bile eklemiş olabilir. Size önerim, vpsyi silip baştan kurmanız, mümkünse farklı ipten devam etmeniz, vps de bulunan tüm siteleri temize çekmenizdir. Size tavsiyem sorunun ana kaynağını bulup, düzeltip öyle devam etmeniz. Yoksa ne kadar temizlerseniz temizleyin, tekrar aynı yoldan gireceklerdir.