SunucuHANE adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Merhabalar;

Öncelikle mesajımın yanlış anlaşılmasını kesinlikle istemem. Bu sektördeki onca sıkıntı içerisinde bunumu sıkıntı yaptınız?

Hadi bunu sıkıntı yaptınız da konu açmanız çok saçma bir şey sizin uzman olduğunuz sektörde terimleri daha iyi bilmeniz kadar normal hiç bir şey yok.

Zira bir Avukat, Doktor, Mühendis gibi mesleklerin terimlerini bizlerde o işi yapanlar gibi bilmiyoruz ve bilmemizde mümkün değil, Fakat aralarındaki 1-2 konuşmaya şahit olduğumuzdaki ufak tefek terimleri kendimizce hatırladığımızda onlar için saçma gelebilecek bir çok kelimeyi başka bir ortamda veya internet ortamında kullanabiliriz.

Bu durumda bu meslekleri icra edenlerde gelip böyle konular açarlarsa ne anlayacaz bu işten ( Ki asla yapmazlar )

Müşteri bize geldiğinde ben DC istiyorum dediği zaman forumda şuanda aktif en az 50 firma vardır. Ki hiç biride bu kelimeden ben Datacenter istiyorum anlamını çıkartmaz. Ki bu anlamı çıkartacak kişide kendi yorumumdur bu işi bırakmalı.

Son kullanıcı bizim yaptığımız işin terimini bilmek zorunda değil, Müşteri geldiği zaman ( en azından biz öyle yapıyoruz ) müşterinin kullandığı terimden ziyade müşterinin öncelikli olarak ihtiyaç duyduğu hizmetin ne olduğunu öğrenmek. Bunu yaparak müşteri sanal sunucu ister fakat yapmış olduğu işin gereksinimin dedicated olduğuna karar verebiliyoruz hatta bazen küçük bir hosting paketininde.

Sektörümüzün ele alınması gereken o kadar çok sorunları var iken size tavsiyem bu tarz " Ergen " sorunlardan ziyade daha dikkate alınacak sorunlara çare bulalım.

Sagılarımla;

Yunus UNAL
Siz konuyu net okumamışsınız veya idrak edememişsiniz yada ben anlatamamışım. Bu terim doğru olmadığı için ve bu terimi kullanan arkadaşların doğru bilgi edinmesi için bu konuyu açtım.
2. olarak bu sektörde ne gibi durumlar varda ben bunu sıkıntı yapmışım ?
Ben burada yanlış olarak bilinen birşeyi doğru özetlemeye çalıştım bu kadar asabiyete ve felsefeye gerek yok.