Diskin r/w hızı hakkında tereddütleriniz varsa ve yaptığınız iş mission-critical ise o halde SSD kullanmak durumunda kalırsınız. Benim kullandığım diske bir benchmark yaptım aşağıda:
Disk - 5400RPM - SATA3 (
https://www.cnet.com/products/wd-blu...eries/specs/):
Bench:
5GB'lık zero bytelardan oluşan dosyayı 2.2 saniyede başka bir yere kopyalayabiliyorum. Ki bu eski ve 5400RPM bir disk ve günümüz sunucularında r/w hızı daha iyi HDD'ler mevcut. Bu bana yetmez derseniz yine yukarda dediğim gibi SSD tercih edebilirsiniz tabi fiyatı daha fazla olur.
Ve ek olarak diğer mesajda belirttiğim gibi dosyalar pat diye bir yerden bir TCP bağlantısı üzerine anında yazılamaz. Client ve server'in belirlediği default buffer boyutu vardır. Yani atıyorum bir dosyayı 1MB - 1MB olacak şekilde buffer'a yazar FTP serverin yazılımı ve client o bufferdaki 1MB'i indirene kadar da server o buffer dolu olduğu için yazamaz.
Demek istediğim şu an çoğu firma bu gibi sorunları yıllar öncesinde aşmış donanım kullanıyor makinelerinde.
bilgi için teşekkürler hocam vip film indirme siteleri bilirsiniz hocam ben bunun ücretsiz olarak yapıcağım için birçok altarnatif yol araştırıyorum neyi nasıl yapa bilirim diyerek işte ftp olayı nı düşündüm 100-200 kişi olsa sorun olmaz satada düşüncem ama ücretsiz bir platform olacağı için sistem tutulduktan sonra hemen hemen en düşük potansiyel 500 kişi diye düşünüyorum hal böyle olunca sata ile zor olacağını düşünüyorum mecbur en düşük sas disk gerekiyor