merhaba arkadaşlar,

vautron.de bayiisi olan nitrado.net firmasında kayıtlı bir adet domaini sahibinden satın aldım. ancak nitrado.net'de hesaplar arası transfer olmuyormuş (bizzat nitrado'nun ticket sisteminden söylediği bir şey ve bu konunun icann tarafından yasaklandığı yalanı da söylendi), auth kodunu verebileceklerini ve bu kodla başka firmaya aktarabileceğimiz söylendi ve talebimiz üzerine auth kodunu verdiler.

ancak bundan sonra, alan adının whois gizliliğinin kaldırılması ve bana ait bir mail adresinin whois bilgilerine girilmesi talebimize de "alan adının whois gizliliğinin icann tarafından belirlendiği yalanı, bilgilerin doğruluğunu önceden teyit ettiğimiz için değiştirilemeyeceği (sanki telefon, eposta, adres, kuruluş gibi bilgiler hayat boyu aynı kalmak zorundaymış veya alan adı el değiştiremezmiş gibi)" söylendi. ve değişiklik istiyorsak; alan adının süresinin dolmasını beklememizi ve süresi dolduktan 2 ay sonra tekrar satın alabileceğimiz söylendi.

ayrıca belirteyim ki alan adının kayıt tarihi 2017 kasım ayı; yani 60 günlük bir kısıtlaması da yok.

bütün bu bilgiler ışığında, bugün de çözüme ulaşamazsak nitrado'yu bayiilik aldığı firma olan icann akredite firma vautron'a, oradan da çözüm bulamazsam vautron'u icann kuruluşuna şikayet etmeyi düşünüyorum.

aranızda nitrado ile böyle bir sorun yaşamış başka kişiler var mı? varsa nasıl çözdüler? veya aranızda almanca bilen biri varsa bana vautron ile yazışmam konusunda yardımcı olabilirse çok sevinirim.