R10'da sık sık karşılaştığım bir durum var, bana biraz mantıksız geliyor ama sebebi varsa öğrenmek istedim.

Örneğin geçenlerde bir hizmet verdim, hizmeti kullanan eleman ödemesini yapmadı (1 ay sarkıttı), sonra ben parasını isteyince çirkefleşti vs. ben de şikayet konusu açıp İYİ BİR TİCARET OLMADIĞI için - trade verdim. Bu ticaret puanı, diğer bu arkadaşlarla çalışacak kişiler için referans değil mi? Doğal olarak ben-trade vererek bir sonraki arkadaşlara "böyle bir olay oldu, ona göre iş yapın" demiş oluyorum.

Neyse şikayet konusu açıldı, adam ödeme yapmadığı için banlandı, sonra banlandığı için ödeme yaptı. Şimdi de baktım ki -trade silinmiş ve %100 ticaret puanı olmuş yeniden.

Bu noktadan sonra bu arkadaşla iş yapacak olan kişiler bu puana bakıp 'çok güvenli' diyeceklerdir. O zaman ne anlamı kaldı daha önce yaptığı çirkeflikler, uyumsuzluklar? Ben o arkadaşla bir daha en ufak ticarete bile girmeyeceğim bu tutumu yüzünden. ama diğer üyelerin bundan haberi olmayacak.

Yani bu şey gibi; bir hırsızlık yapayım, hapse gireyim. sonra "tamam çaldıklarımı geri vereceğim" deyip, yaptığım hırsızlığı herkesin unutmasını sağlayayım ve herkes bana hırsız değilim gözüyle baksın.

NOT: Kesinlikle R10 yönetimine eleştiri değildir, sadece neden böyle bir sistem olduğunu merak ediyorum. -trade'in kalması daha mantıklı olmaz mı bu gibi durumlarda?