Merhaba ;
2 tip kullanıcağımız sunucu gerekiyor lakin daha önce kalkışmadığım için ve araştırmalar da birşey bulamadığım için konu açıp bilgi almayı daha doğru buldum.
1. si torrent için sorun çıkmayacak sunucu 2. ftp bazlı dosya paylaşımında sorun yaşamıyacağımız sunucu biraz daha açayım konuyu.
Torrent için konuşacak olursak misal 2-3 vs trb lı bir sunucu ama işlemci ve ram ne olmalı sunucu nun donmaması ve işte kitlenmemesi resetlememe si vs için. nasıl bir özellikte sunucu almalıyız ram mi önemli işlemcimi neye göre hesaplıyoruz. fiyat olarak çokmu tutar öyle olursa seed box almak daha mı mantıklı olur.
ftp bazlı için ise misal yine 2-3 vs trb diskli bir sunucu diyelim ram ve işlemci ne olmalı aynı anda birçok kişi dosya çekerken kitlenmiyecek vs bir sunucu nasıl almalıyız misal aynı anda 500 kişi dosya indiriyor farklı dosyaları 3 trb lık bir hdd var burada ram mi daha önemli işlemcimi ram ise kaç gb ram olmalı neye göre hesaplanıyor vs birde 1 gbit hat diyelim büyük ihtimal 500 mbit kullanırım diyelim peki aynı anda 500 kişi dosya çekerken kişilerin indirme hızı kaç mbit olur neye göre hesaplanıyor.
lütfen sunucu teklifi vermeyiniz önce kafamdaki soru işaretlerini atmak istiyorum kafamda herşeyi netleştirdikten sonra nasıl hareket edeceğimi belirledikten sonra sunucu arayışına geçmek istiyorum.