Bugün ben de inanılmaz derece de stresli uyandım yatak dan. Çünkü gelecek kaygım var, borçlarım var. Bunları düşüne düşüne kaygı bozukluğu oluştu ama artık yeter dedim kendime neden takıyorsun bu salak dünya da bu kadar gereksiz şeyleri diye attım kendimi sabahın 6 sın da sahile yürüdüm koştum çıplak ayakla çimler de yürüyüp burun nefesi egzersizleri yaptım eve geldiğim de kuş gibiydim. youtube dan stres nasıl önlenir gibi videolara baktım. Ve devamlı kendime telkinler veriyorum kendimi motive ediyorum.
Hocam senin doktorun kendin. Kendin çözeceksin. 20 yaşındasın. Şu hayatta en fazla bi 50 yıl daha yaşarsın sonra ölücez hepimiz. Kredi borçları falan bunlar emin ol boş şeyler. öncelikle kafandaki bu tüm sorunlar dan uzaklaş. Bunu yaparken beyinine gelen takıntılar, borçlar sana olumsuz gelen ne varsa 5 metre ileri de hisset senin beynine ulaşmasını önle. Devamlı bu sorunları düşündüğün an hemen kendine hayali bir çöp tenekene at ve bırak. sabah ve akşam meditasyon yap. ilk zamanlar beynin bunları yapmak da zorlanacak. Ama zamanla psikolojin strese de bu tarz takıntılara da karşı güçlü olacak. Sen sağlıklı olduğun zaman çalışmaya başlar hayatını düzene sokarsın yavaş yavaş. Hayatını dalgaya al insanlarla gerekirse alay et. çünkü hiç kimse senden daha değerli değil. en değerlisi sensiz bunu unutma.