EgemenPolat adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Selamlar,

Ticaret anlayışımdan bahsetmek istiyorum.

Her ürün için geçerli olmasa da; Sıfırı 1200 TL olan cihaza ikinci elde 600-650 TL'den fazla ödeme yapmam.

NEDEN?
Sıfır aldığımda TAKSİT ile ürünü satın alabiliyorum, bu gün malı alıyorum 6-12 aya parasını ufak ufak ödüyorum.
İkinci el alırsam satıcıya ürünün tüm ücretini NAKİT olarak ödeme yapacağım. Bir anda cebimden binlerce lira para çıkacak.

Zaten ikinci el alacağım ürüne nakit vereceğim parayı faize yatırsam, 6 ayda ciddi kazanç sağlar bana.

Ek olarak; Sıfırı ile ikinci eli arasında büyük fiyat farkı yoksa, birinin artığı kullanılmış malı neden alayım ki?

Sıfırı 1200 TL olan malın ikinci eli 1000 TL ise, gider sıfırını alırım, kimsenin artık malını kullanmam.

Malın görünmeyen/ kısa süreli testlerde anlaşılamayan arızalarının olma ihtimalini de hiç saymıyorum, belki üründe çok ciddi arıza var, satıcı bu arızaları biliyor ama söylemiyor olabilir.

Tabi ki serbest piyasa, satıcı malını olabilecek en yüksek ücretten satmaya çalışacak, alıcı da olabildiğince düşük ücretle satın almaya çalışacak.

Dostum o konuda sen biraz cok öldürmüşsün sanırım sıfırı 1200 lira olan bir bilgisayar parçasının ikinci eli 600-650 olmaz bence.Ayrıca ikinci elde fiyatı garanti durumuda belirler.Örneğin garantisi bitmiş veya cok az kalmış bir bilgisayar parçasıyla daha 3-4 aylık bir ürün aynı ayarda değil.

Bilgisayar parçalarında ekran kartları, anakart zaten çoğu artık 3 yıl garantili.Psulara gelecek olursak Corsair'in bazı psuları 10 yıl garantili.İşlemcilerde zaten 3 yıl bildiğim kadarınla garantili oluyor 1200 sıfırı olan ürüne 800 vs verilir dostum 600-650 biraz öldürmek gibi bir şey oluyor tabi seninde haklı olduğun yerler var.Artık çoğu kişi kredi kartınla taksitle alıyor ama bu şekilde almayanların sayısıda azımsanmayacak derecede.Ayrıca kredi kartınla taksitle alıncada o para senden sonuçta çıkıyor taksit taksit ödesende