Merhabalar 2.5 yıllık opencart tabanlı iç giyim sitesi bulunmakta. Şimdiye kadar sadece site içi seo çalışması yaptım daha iyi yorum yapmanız için yapılan çalışmaları listeliyorum.
1) Xml den çekilen 3800 adet ürününün başlıkları tek tek değiştirilerek özgünleştirilmiştir. Modül falan kullanılmamıştır. (Sistina 216 Sütyen yerine İnce Askılı Kırmızı Sütyen gibi)
2) Kategori yapısı değişmiştir. Xml deki gibi kategorileri olduğu gibi almadım. Kategorileri çeşitlendirerek ürünleri tek tek bu açtığım yeni kategorilere taşıdım.
3) Tüm ürünlere description açıklaması manuel olarak yazıldı. Ortalama 150 (boşluklar dahil) karakter uzunluğunda ve ürün adı açıklamada geçiyor.
4) Pagespeed mobil ve masaüstünde 99 puan alıyor. Site hızı optimizasyonlarıda yapıldı.
5) Ürün açıklamaları girilmedi sadece kodsal olarak uzatıldı. Misal 2 satır ürün açıklaması (xml den gelen açıklama) + bu kategoride bulunan ürünlere bakmak için tıklayın. Markası şu sipariş vermek için tıklayın gibi.
6) Tasarım olarak dünya çapında siteler baz alınarak ürün ayrıntı sayfası düzenlendi. Misal ürün resmi ön plana çıkarılıp (sayfanın yarısını kaplayacak şekilde) düzenlendi. Gereksiz yazı ve ayrıntılar ile ziyaretçi yormaması hedeflendi.
7) Xml de misal bir üründe bir adet fotoğraf varsa aynı ürünün farklı fotoğrafları internette bulunarak manuel olarak eklendi. 3800 ürünün yaklaşık 2500 adeti birden çok fotoğraflı.
8) Kategori açıklamaları eklendi. Fazla uzun olmayan scrollbar eklenmeden yapıldı.
9) Anasayfaya 2500 kelimeli makale eklendi scrollbar ile genelde siteler bunu yapıyor. Fakat bunu kaldırdım mantık olarak anasayfada 2500 kelimelik bir makaleyi scrollbar aşağı indirerek kimse okumaz. Google için sakıncalı olarak gördüm.
10) Yeni ürünler manuel olarak ekleniyor. Xml modülü sadece stok ve varyant güncelleştirmesi yapıyor.
11) Sitenin ortalama organik hiti 60 - 110 arası. hangi kelimelerden tam olarak hit alınıyor belli olmuyor hep not provided yazıyor.
Bunun gibi daha nice işlemler anlayacağınız amelelikte çığır açtım (: Şimdi gelelim neden backlink almak istemediğime. Etrafımda gördüğüm daha öncede başıma gelen bir olay var. Backlinki nerden ve nasıl alırsan al google algoritma güncellediğinde ilk sayfa veya yükselme olayı 3 veya 6 ay sürüyor. Ondan sonra mutlaka düşüş oluyor. Zaten son 1 yıldır google hep algoritma değiştiriyor. İşin açığı backlink almaya korkuyorum yeni bir algoritmada site ceza alır mı geriye düşer mi vss. Kimseyede güvenilmiyor bu kadar çalışmadan sonra insan çekinerek yaklaşıyor seo yaptırmaya. En son sosyal medya backlink çalışması yaptıracağım. Bildiğim kadarıyla sosyal medyadan alınan backlink çalışmaları cezaya sebebiyet vermiyormuş. Bu konuda beyin fırtınası yapmak herkes için faydalı olur diye düşündüm. Bilgilerini esirgemeyen kişilere şimdiden teşekkürler.