mecerak48 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Sizin gaming sistem diye “tabir” ettiğiniz olay bütçesi yüksek olanlar içindir. Sizin küçümsediğiniz işlemci şuan i3 ve hatta bazı i5 modellerinden daha üstün durumda. Fps olarak soruyorsan bir gaming bilgisayarın işlemciden çok ekran kartına ihtiyacı olduğunu biliyorsundur umarım. Çoğu zaman ( bazı oyunlar hariç ) işlemciyi gram yormamakla beraber tamamen gpu ile birlikte işlem yürütür.

Sizin gaming anlayışınız galiba gideyim 1080ti alayım, i7 k serisi bir işlemci alayım gibi şeyler galiba. Unutmayın burası Türkiye. Herkes sizin aklınızda ki “ gaming” bilgisayarı alabilecek durumda değil. Hadi onu geçtim gaming için üretilen özel işlemci, ram ve depolama aygıtı bulunmuyor.

Bu bilgisayar’a ve diğer düşük bütçeli bilgisayarlara gaming denilmesinin sebebi, piyasada ki çoğu oyunu optimal düzeyde açması. Sizin dediğiniz “gaming” bilgisayarlar evet güç olarak daha iyi olabilir, evet fps bakımından daha iyi olabilir ama dediğim gibi unutmayın doların 5 tl olduğu bir ülkede yaşıyoruz.

Bu sistem bana göre tam bir f/p “ gaming” bilgisayarı.

Bu arada işlemci üzerinden geçtiği konusuna değinirsek. Bazı oyunlar hariç işlemciyi aman aman yoran ve yetmeyen oyunlar şuan da piyasada yok.

Bu arada merak etmeyin bende 12 tane ekran kartı ile mining yapıyorum.
Dolar 10 lira olunca gaming sistemin özellikleri de mi düşüyor? Bir soru soruyorsunuz arkadaşlar size de durumu güzelce açıklamış fakat verdiğiniz cevaplar hiç hoş değil. Eğer bu bilgisayar "size göre" gaming sistemse ve ne kadar eder diye sorup gelen cevapları beğenmiyorsanız o zaman konu açıp başkalarının vaktini çalmanın da anlamı yok değil mi? Çünkü başkaları ne derse desin siz bu "bana göre" böyle deyip işinize gelmeyen (aslında gerçek cevaplar) cevapları önemsemeyeceksiniz.