Birde bu videonun tamamen izlenme kaygısı ve ticari amaç taşıdığını unutmadan izleyin lütfen arkadaşlar, yani mesela hiç kimse bilemiyor değil, bilemeyenleri seçip koyuyorlar gibi düşünün.
Ülkemizin bu halde olduğuna inanmıyorum ben şahsen.
Doğru diyorsunuz, bu görüş ilk defa dile getiriliyor; bugüne kadar tonla video yayınlandı. Elbette, burada sansasyonel bir şey aranıyor olabilir, yönlendiriliyor olabilir, seçiliyor olabilir. Ancak bir gerçek var ki İslamın şartı, gusül, namaz abdesti gibi, müslümanın billmesi şart olan şeyler bilmeyen, bu videonun ifade edebileceğinden fazla insan var Türkiye'de. Yeni nesiller de bu seviye daha da düşerek geliyor. Ailemde ve çevremdeki öğretmenlerden bunu net şekilde öğrenebiliyorum. Eğitim sistemi düzeltilmedikçe bu sorun devam edecek. Hani demiş ya yukarıda bir arkadaş, din, fen verilmeli okullarda diye. Evet, katııyorum. Dinde gidiyor fen de gidiyor ülkemizde. Yaklaşık 50 senedir eğitimimiz sıkıntılı. Hem dinsizleştirme hem aptallaştırma üzerine yürüyen bir eğitim var. Forumdaki konularda da bunu görmek mümkün.
Bir arkadaş namazın, orucun, haccın cezası yok demiş, yap diye bir koşul yok demiş... Gerçek mi yoksa kendince bir espiri mi yapmış bilmiyorum. Gerçekten bunu düşünüyorsa, al sana İslamın 5 şartını bırak saymayı, inkar eden bir adam demektir bu. Hepsi farz ibadetlerdir, farz oldukları için kazaları vardır, farz oldukları için yapılmamasının da cezası vardır. Dinin bu kadar önemli emirlerini bile yok sayacak zihniyetler yetiştiriliyor. Ondan sonra 5 şartı sayamayanlara şaşırıyoruz. Şaşıracak evreyi geçtik, üzülecek, ağlayacak, çözüm arayacak evredeyiz. Dini umursamayan bir kişinin, hayatının merkezine koymayan bir kişinin, ahireti hiç hesaplamadan yalnız dünyaya çaışan bir kişinin, İslâmın 5 şartı ile arasının iyi olmasını beklemek biraz ütopik olur. Ha, kimi insan genel kültür çerçevesinde bir sürü bilgiyi çöpe atar gibi kafasına almış saklar, o da ayrı. Yani işin bildikten sonra bir de oa uyması var.