recepasann adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Merakımdan ücretsiz Türkçeye çevrilmiş İncil aldım, kuran mealini baştan sonu okumuş olduğum için aradaki farkları merak ettim. arkadaşımın bunu atolyeye yayması ile başlayan dedikodular, 2 gün içinde daha kitap elime ulaşmadan önce atolyede şimdi de iki mahallede kafir olarak anılmaya başladım. Bana bunu söyleyen de annem, iş yerinde xxxx'in oğlu Recep İncil tevrat okuyormuş, kafir olacakmış diye konuşurlarken duydum, önce arkadaşın ifadesini sonra da atolyeye dalacağım, yüzüme söylesinler. Kadınlardan daha fazla dedikodu yapıyorlar.
Senin bu yapmış olduğunda dedikodu olmuş oluyor

Ayrıca annenin sözüne hemen göre hareket etme çünkü anneler çocukları için her zaman endişeli oldukları için bazen gerçekleri çarpıtarak söyleyebiliyorlar. İlla ki annen öyle yapıyor diye demiyorum ancak seni en iyi bilip tanıyan o olduğu için senin süreç içindeki gidişatından "bu çocuk elden gidiyor" endişesi ile seni yönlendirmeye çalışıyor olabilir.

Belki şaka ile karışık söylüyorsun ama yanlış bir üslup ise atölyeye dalacağım vb. ifadelerdir. Delikanlı, kendine ve fikirlerine güvenen insan hemen "dalarım, yıkarım, keserim" vb. şiddet ifadeleri kullanmaz. Sonradan geri dönüşü olmayan şeyler yapılıyor hiç gerek yok.

Ayrıca ifade özgürlüğü var nasıl ki sen istediğini açıp okuyorsan bırak onlarda istediğince yargıda bulunsun. Sonucu belirleyen senin hareketlerin ve düşüncelerin olacak. Eğer ki bu hareketleri yapıyorlarsa o zaman insanları tanıma ve değerlendirme fırsatı yakalamış oldun. Böylelikle kimden dost olacağını kime mesafeli duracağını ufak bir meblağ karşılığında sağlamış olursun ki bu senin için çok büyük kazanç.

Kadınlardan daha fazla dedikodu yapıyorlar derken cinsiyetçilik ve önyargılı davranış yapmış oluyorsun yani aslında sana bu sözleri diyenler ile aynı kalıpta bir davranış yapmış oluyorsun. Hatta daha kötü bile diyebiliriz çünkü onlar sadece bir kişi yani senin için dedikodu/önyargı göstermiş olurken sen tüm kadınlar hakkında aynı konuşmayı yapmış oldun. Tabi onlar iki mahalle toplam 100 kişi konuştu desek sen burada onbinler hatta yüzbinlerin görebileceği bir mecrada yapmış oluyorsun.

İstediğin kitap, fikir vs. ne ise onu aç araştır oku bundan hiç bir zarar gelmez. Yalnız bunları yapmadan önce en iyisi kendini, hayatı, insanları vs. anlamaya çalış. Nasıl ki kullandığı arabaya hakim olmayan kişinin zor bir durumda kaza geçirme olasılığı yüksek ise kendini kavramayan kişinin farklı durumlar karşısında fikir ve ruh kazası geçirmesi olasılığı da fazladır.

Biraz eleştirel ve ters taraftan bakarak yazıyorum alınma lütfen.