OnurTasci adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Bir ara imap smtp gibi mail kanallarınında php yazılım yaptım yandex,google,bir kaç firma karekter seti olsun tls ssl olsun sorunsuz şekilde çalışırken, hotmail için ayrı bir fonksiyon yazmak zorunda kalmıştım orada anladım adamlar temel sistemlerini güncellemiyorlar devamlı eskinin üstüne çöplük gibi yığıyorlar güncellemeleri.

Şuan linux mint kullanıyorum ev bilgisayarı olarak zamanında geçmeliydim diyorum linux'a bir kaç program hariç windows la işim olmuyor.
DeepinOS acaba wine ile veya alternatif olarak windows için oyunları ve programları çalıştırmada kararlımı ubuntuya göre deneyimlerinizi paylaşırmısınız rica etsem
DeepinOS da wine kullanmıyorum. Deepin Store çok geniş bir uygulama deposuna sahip ki neredeyse herşeyin alternatifini bulabiliyorsun. Ubuntu unity i terk edip Gnome a geçince biraz kendine çeki düzen verdi. Gerek performans gerek ise düzen anlamında. DeepinOS çin kaynaklı olmasına rağmen Türk telegram grubu aktif. Yardım ediyorlar üşenmeden. (Bende dahil)

Ubuntu'nun forumu hemen hemen aynı sayılır destek anlamında. Ancak Stabilite olarak kıyaslarsak ubuntu 1 tık üste fazla bir fark yok bana göre. İkiside Debian tabanlı olduğu için güven ve rahatlık veriyor. Ek olarak DeepinOS un herşeyi kendine özgü. Sanırsın macOS X kullanıyorsunuz
Tavsiyem Ubuntu Gnome ile DeepinOS kullanarak veya deneyerek test ederek kendi deneyimlerinize ve ihtiyaçlarınıza göre kullanım sağlamak.

Pardus'u da denedim xfce kullanılıyor onda. O şekilde çok hızlı minimum bir cihazda. Ancak ülkenin büyük bir kesimine debian tabanlı yerli işletim sistemi diye yutturulması gerçekten aşağılayıcı birşey! Benim yorumum.