seni güzel bir yönlendireyim.

İş ilanlarında genellikle ReactJS çıkar, reactla birlikte redux öğrenirsen iyi olur. Ben vue.js i daha çok seviyorum, react'ın lisansı biraz şaibeli bir lisans. Angular öğrenirsen elektronla güzel masaüstü uygulamalar yapabilirsin ayrıca angular iş ilanlarında epey aranılan bir framework. React öğrenirsen ReactNative ile cross-platform mobil uygulamalar yapabilirsin. Vuejs öğrenirsen NativeScript ile cross-platform uygulamalar yapabilirsin, vue'suz da yapabilirsin.

Javascript öğrenirsin back-end, front-end, web,mobil,desktop herşeyi yapabilirsin(hatta embedded javascript bile var). Back-end demişken nodejs ve ES6, ES2017 standartları öğrenirsen iyi olur, ES2017de async await nodejs için epey önemli, ES6'nın import sistemi nodejs'in AMD(Asynchronous Module Loader) sisteminde native olarak çalışmasa da transpiler ile çalıştırabilirsin, buda seni webpack öğrenmeye itecek. webpackten sonra grunt veya gulp öğrenip işlerini otomatize edebilirsin, minify css veya js gibi, sass kodunu css'ye çevir gibi. Bu denklemde PHP öğrenmeni hiç önermem, özellikle wordpress işleri yapmak istemiyorsan PHP'yi boşverip pythonla django veya flaskla devam etmen daha iyi olur. Python yerine daha önce bahsettiğimiz nodejs üzerine gidip back-endini onunla halledebilirsin, ben node'u epey seviyorum. Garbage collection biraz kaynak sorunu yaratsada bence pythondan daha hızlı, node http serverıyla ünlü zaten.

Javascriptle birlikte öğrenmen gereken birçok şey var, Linux server yönetimi, belki docker, belki mongodb, ya da bir rdbms(Mysql,Mariadb gibi). Ortalama freelance işler yapacağım diyorsan bu saydıklarımın ötesine geçmen gerekmez. Belki c++ veya rust gibi emscriptten çalıştıran bir dil ile webassembly projeleri de yapabilirsin, bunlar genelde autodesk autocad'i web'e taşımak gibi büyük uygulamalar için tercih edebileceğin şeyler çünkü boş webassembly dosyası 16MB.

Web tarafında o kadar çok kütüphane var ki. LayerJS bu aralar epey popüler. Front-end framework olarak Bootstrap4 ile klasik bir giriş yapabilirsin. Skeleton gibi daha hafif dağıtımları kullanabilirsin. Ben semantic ui'yi epey seviyorum. Daha 10'larca framework var. Kütüphaneler tarafında ise yüzlerce belki binlerce kütüphane var, ihtiyaç üzere hepsini keşfedersin. PixiJS bence web uygulamalarına ilginç canvas efektleriyle çok kendine has işler çıkarıyor.

Aklına birşeyler geldikçe sorabilirsin.