Bi kac gun oncesine kadar Microsoft bolgesel bi bayiisinde ISV ureticisi olarak calisan bir insan olarak bi kac sey soylemek istiyorum.

Microsoft'un dunya umrunda degil, tamamen satisa odakli, sattiktan sonra ne yaparlarsa yapsinlar kafasinda insanlar. Enn tepeden en alttaki insanlara kadar. Su anda butun yazilimlarini .net ve tool'lari haric hintliler gelistiriyor.

Ben ERP tarafindaydim ve microsoft'un satipta teslim edemedigi, berbat ettigi batirdigi projeleri toparlamakla saclarimizi beyazlattik. Hintliler berbat yazilimcilar, konustuklari ingilizce anlasilmiyor, musteri umurlarinda degil. Yani dusunun Microsoft ile Turkiyenin en buyuk holdinglerinden biri anlasti gecen sene, bayii kanalinin butun yazilimlarini yapmak uzere, hintliler bi urun verdiler, bi api olusturdular Nisan ayindan Kasim ayina kadar biz bu urunu adam ettik, Ocak ayinda canliya alabilmek icin. Kasim ayinda bir sabah kalktik ve hersey degismis. Hintli amcamiz ben boyle dusundum dedi ve bunu herseyi degistirdikten 1 hafta sonra soyledi...

Microsoftun kesinlikle ve kesinlikle dunya umrunda degil, hemde hic...
Satarlar, sunarlar, kullanmak icin satin alan yandi, indirilen public uygulamalara bakis acilarini saymiyorum bile...

Elinde olan microsofttan kacsin, ben oyle yaptim, daha mutluyum....