Merhaba,
Söylediklerinizde haklısınız, bireysel tüketicinin davranışlarını anlamada sorun yaşıyorlar. Çok fazla kurumsal yapılanmadan olabilir. Onun haricinde aşağıdakilerde iyi yanları bize göre:
- Microsoft OS konusunda hala lider. Windows Server ve Windows 10 Pro çok stabil.
- Azure teknolojisi biraz pahalı ancak çok esnek
- Office 365 alanında hala lider.
- Visual Studio IDE konusunda hala lider
- .NET çıkartarak geliştiricilerin işini hem esnek, hem kolay hale getirdi.
- Microsoft SQL Server eskiden kötüydü ancak şuan şahane.
- Big Data & İş zekası konularında öncü
- Bunun yanında Bankacılık, Kamu Çözümleri (Doğrudan Devlet Altyapısı Kurma), Sağlık Sistemleri sağlam
- Dynamics 365 ile CRM ve ERP kullanan Türkiye'de çok sayıda büyük firma var, tahminim dünyada da iyidir.
Sayamadığım bir çok çözümleri var. 40 yıllık şirketi eleştirirken bunları göz ardı etmeyelim.
Selamlar,
Yaklaşık 2004 yılından beri sektörde bulunan biri olarak Microsoft sunucu sistemleri konusunda pazar payının çok küçük bir kısmına sahip olduğunu, piyasanın tercihi Linux olduğunu söyleyebilirim.
Microsoft sunucu sistemleri ülkemiz de ki büyük firmalar özellikle bankalar sıklıkla kullanıyor, bunun dışında kullanım alanı oldukça sınırlı.
Big data konusunda öncü olduklarına da maalesef katılmıyorum.
Tam emin olmamakla birlikte; Aldığım duyumlara göre Microsoftun ana vatanı Amerika Birleşik Devletlerinde bile çok fazla kullanılmıyor.
Bana göre Microsoft'un tek bir yazılımı var;
Microsoft Windows, diğer yazılımları sadece bu yazılımı fonksiyonel hale getirmek için yazılmış gibi geliyor bana.
Hiç bir zaman Linux'ün özgürlüğünü vermedi ve asla veremeyecek.
Söyle ifade edebilirim; Python üzerinde yazılım geliştirirken, zaman zaman ihtiyacıma göre kütüphaneyi(açık kaynak) bile düzenleyebiliyorum.
LİSANS KONUSUNA HİÇ GİRMİYORUM BİLE

Sunucu sistemlerinde ki, astronomik lisans fiyatlamasını biliyorsunuzdur.
Biri selam verseniz para isteyen firma, diğer taraf tamamen özgür kullanımı olan bir sistem.
Herkesin kendi doğruları ve düşünceleri vardır, ben düşüncelerimi paylaştım, belki farklı düşünüyor olabilirsiniz sizin düşüncelerinize de saygı duyarım.
İyi çalışmalar.