Hocam yazdıkların iyi hoş ama bir şeye takıldım. GİDER dediğin '' 1500'' TL ( yemek alışverişi v.b hariç) ? Orta derecede veya üstünde mi yaşıyorsunuz ? Size direk yazıyorum daha 2 ay oldu arkadaşım çıkalı her şeyini tek tek beraber yaptık.
Öncelikle yer KOCAELİ ;
1+1 ev tuttuk 400 TL Kira ( 3. kat teraslı falan efsane)
Tek kişi yaşıyor TÜM FATURALAR 100-150 TL
O da bir insan gibi haftada bir pazar alış verişi yapıyor ortalama 75 TL ye oda 300 TL eder.
Hadi düz 1000 TL yapıyorum ama bak düzler iken bile arada 150-200 TL yi yuvarladık yani..
Siz de yemek v.b falan dahil değilken bu kadar tutması bence normal değil normal değil derken metropol de veya sağlam yerde yaşıyor olabilirsiniz ve buna görede eve çıkacak birine bu şekilde proses sunmak bence sıkıntılı.. Diğerlerine bir şey diyemem çünkü onlar tecrübe, tecrübeler iyidir.
Ben evden çıkarken, hem yaşam standartlarımı, hem de madem çıkıyorum, tam olsun maksatıyla evin orta halin biraz üstünde sayılabilecek imkanları olan bir yeri tuttum. Ancak metropol fiyatlarının çok üstünde bir ev değil, bazı sosyal olanakları vardı, güvenlik, havuz, spor salonudur vs, normal bir apartman değil. Ancak über bir ortam da değil. Metropol şehirlerdeki standart fiyatlarda, Ankara' da zaten nereye giderseniz gidin, 600 TL' nin altında bir kiraya ev bulamazsınız. Ben de 600 verecekken 750 verip, en azından bu imkanları kullanırım ve biraz da ileride ofis olarak kullanabileceğim bir ortamı yakalamayı mantıklı bulmuştum.
Detayla özetleyecek olursam, kirası 750, aidatı 150, interneti 65, elektriği 60-70 geliyor. Doğalgaz yok, merkezi sistem kullanıyorum, ocaklar elektrikli. Sıcak su da 20-30 lira geliyor. Mutfak masrafı dışındaki giderleri dahil etmeden, şuan bile belirttiğim rakamlara ulaştı zaten. Benim biraz iyisini tercih etmem dışında, zaten yine 1000 lirayı buluyor, metropol bir şehir için.