Yakın zamanda çıktım 6-7 ay oluyor. Tecrübelerimi yazayım, artı eksi, maddi ve manevi...
Eksiler (Manevi)
1-Ailen olumlu yaklaşmazsa, aran açılır. En azından benim babamla açılmıştı..
2-Bazı arkadaşların evi garsoniyer kullanma tekliflerinde bulunur, yok dersen bazılarıyla aran açılır.
3-Ev uzaksa, bazı eş dost akraba ziyaretleri problem olabiliyor, aracın yoksa eğer. Benim için olmuştu.
4-Bir süre sonra eğer yapacak işin yoksa, ilgini vaktini ayırabileceğin bir nokta, sıkılabiliyorsun.
5-Tam anlamıyla tüm hayat sorumluluğunu sırtlamış oluyorsun, evini geçindirmek, olası komşu problemlerini, işinle alakalı problemlerini vs. tamamen yük olarak sırtında olduğunu hissediyorsun.
6-Düzenli bir ilişkin, kız arkadaşın varsa mesafeli yaklaşabilir, yadırgayabilir, en iyi ihtimalle senin tüm maddi manevi problemleri sırtlayabileceğini düşünüp, olası evlilik ya da " işin adını koyma " baskıları yapabilir.
Ekonomik eksiler
Hesaplamadığın çok gider çıkar, faturalar fazla gelir, ödemelerin sarkar vs.
İşsizlik problemi yaşayabilirsin, gelirin azalır, yükselir, harcamalarını planlayamazsan problem yaşarsın.
Ortalama olarak her ay en az 1000-1500 arası sabit giderin olacaktır. En azından şuan benim için öyle. (Buna gıda alışverişi vs. dahil değil.)
Artılar (Maddi - Manevi)
Her zaman istediğini yapar, istediğini getirir götürürsün evine, senin yaşam ortamın, sana ait bir mülkiyet.
Kız ortamları için imkanın olur, düzenli bir ilişki yoksa, fenomen değilsen öyle çok uber ortamlarda bekleme, en fazla duo takılırsın.
Evini kendin dizayn edersin, kuralların belli olur, sana ait bir düzen olur.
Arkadaşların rahatlıkla gider gelir, arkadaş ortamının muhabbeti aileyi rahatsız etme korkusunda uzakta, daha gırgır olur.
İşine odaklanman için daha verimli bir ortamın olur. Planlı yaşayamazsan bu da çöp olur.
Yemek vs. yapamıyorsan, problem yaşarsın, bir süre dışarıdan söylersin, paran bitince makarna yapmayı öğrenirsin en iyi ihtimalle.
Yüksek sesle müzik dinleyebilirsin, yaşadığın yere göre de değişiklik gösterebilir, benim problem olmuyor.
Oyun oynamak kolaylaşır, laf eden olmaz vs. vs.
İlla ki unuttuklarım vardır, sonra aklıma gelirse yine bir edit yaparım.