Merhabalar,

SGK,E-Devlet,Bağ-Kur-İşKur-Emeklilik-Engelli-Kosgeb

Kategorilerini içeren siteme editör aramaktayım.

Aradığım editör sitede ne yapacak ;

Siteye gelen yorumlara cevap verecek (Günlük 50 soru civarı),
Kategoriler için semantic yapıya uygun konular yazacak,
Gündemi takip edecek

Bahsettiğim kategori konularına hakim bir arkadaş var ise sürekli çalışmak isterim.

Konuyu Gelen Özel Mesajlar Doğrultusunda Güncelliyorum.

Burada ki odak noktam, editörün yazı yazması değil. Gelen sorulara cevap vermesidir. Özel mesaj ile iletişime geçen bir kaç arkadaşa da aşağıda ki soruları gönderdim. Aşağıda ki sorular, siteye gelen yorumlara göre zorluk düzeyi orta olan yorumlardır. Aşağıda ki yorumlara cevap verebilecek bir editör arıyorum.

Soru 1 ;

Merhabalar.Memur olarak çalışmaktayım. 5 hafta çalışabilir raporunu aldığımız zaman. Aldığımız 5 hafta sürenin içinde bayram tatili girerse ya da yıllık izin kullanırsam bu süre de doğum sonrasına aktarılabiliyor mu?

Soru 2 ;

Merhabalar, subat 1994 ten bu yana calismaktayim, 1 1 1969 dogumluyum sorularim asagidaki gibidir cevaplariniz icin simdiden tesekkur ederim

1) ssk goztepede iki kez duzeltirmeme ragmen 1994 yili eksik 1995 yili eksik 1996 yili hic calismamisim gozukuyor. Uzerine 1998 yilindada 450 gun calismisim gozukuyor. Babam eski bursa ssk muduru idi ve o bile bunu duzelttiremedi, evraklari 2 kez beyan ettim baska ne yapabilirim

2) kasim 2016-kasim2017 arasinda turkiyede bir yil issiz kaldim ama issizlik odenegi almadim, sonrasinda 8 ay kosovada calistim ancak bildirimde buluadim, bu ay itibari ile yeniden turkiyede ise baslayacagim, son 17 yildir hep tavandan odeme yapildi slmdide tavandan odeme yapilacak. Normal sartlarda prim gun sayimi doldurdum(eksiklere ragmen) ve 55 yasina kadar beklemem gerekiyor, bu emekli oldugumda alacagim maasi nasi etkiler ogrenebilirmiyim.

Soru 3 ;

1965 Bulgaristan dogumluyum. Bulgaristan’da 1984 yilinda sigorta baslangicim olup 7 yil calismisligim var. 1993 yilinda Turkiye’ye geldik ve 1997 yilinda Turk vatandasi olduk. Cocuklarim ufak oldugu icin calisamadim ancak 2005 yilinda calismaya basladim ve sigorta girisimi ancak bu tarihte yaptirabildim. O tarihten beridir hala calisiyorum. Sorum su; Bulgaristandaki calismis oldugum primlerimi buraya nasil aktara bilirim? Su onemli notu da belirtmek isterim, biz ZORUNLU GOÇE tabi olmadan yasal yollarla vizemizi aldik geldik ve burada kaldik. Benim için çok önemli olan bu soruyu en ayrintili sekilde cevaplarsaniz cok memnun olurum. Bu sorunumla alakali hic biryerden net ve kesin bir cevap alamadim bu gune kadar. Simdiden tesekkürler.

Yukarıda ki sorulara Evet - Hayır tarzında cevaplar verilmeyecek. Yukarıda ki sorulara detaylı ve yönlendirici doğru bilgiler ile cevap verilecektir.

Bunları yapabilecek bir editör arıyorum.