Öncelikle sadece bu fikir. Ancak yasal dayanakların neler olduğunu tam bilmiyorum.
Benim düşüncem şu şekilde. Kar payı dağıtmak gibi. Misal alacağımız ürün yem olacak.
Her 100 yem alındığında masraf çıkarılacak ve bu yemleri depoya atacağız.
Depo ücretli olacak her ay her 100 yem için 100 TL alınacak kullanıcılardan. Yemler gerçek olarak alınacak ve şahıslara faturaları dahilinde gönderilecek. Her şey legal nizama uygun olarak.
Buradan kazanç ise yemlerin artması yani yeme zam geldiğinde kullanıcılara bildirim gelecek ve varsa satış olacak ve komisyon karşılığında paralar nakit ödenecek. Sizin fikirler neler?
kardeş iyi düşünmüşsün hoş düşünmüşsün ama yetersiz aklımdaki projeyi bende açayım size değerlendirin,
örneğin bir inek aldınız bu inek kişiye ait olacak sen sadece günlük veya aylık bir bakım ücreti vereceksiniz ve buna istinaden aldığınız inektekten veya farklı birşeyden diyelimki haftada 30 kilo süt sağılıyorsa bunun 3/1 ' ini alma şansın olacak ve sadece haftalık sonrasında hakkın gidecek ve organik ürününüde alabileceksin ve hayvanın doğum yaptığında buzağısı senin olacak ama işletme sahibi müşteriden sadece doğum parası alacak ve buzağı emmeyi bırakana kadar süt hakkından yararlanmayacak vs. bu anlattığım sadece inek için aklımdaki seneryodur biraz daha açık yazmak isterdim ama zamanım olmadığı için az çok fikir vereyim diye yazdım projen tutar lütfen kimseye kulak aldırma moralini bozma devam.
Başarılar