Bir kısmı aile hatası bir kısmı ise kuru takıntı.
Dedenizin 3-5 önce vefat edip sizin doğumunuz..
Yas 1-2 sene bilemedin 3 sene sürsün. Yas dediğin şey de ilk günkü gibi kalmaz.
9 şubatta kuran okutursun 14 şubatta pasta kesersin, bu kısımda ailenin hatası var gibi.
Diğer kısım ise sizle alakalı. Sürekli olarak aileye yaranma çabası, dedem büyük adamdı ben adını bile haketmiyorum vs. ilginç yani. Dedeniz sizin yaşınızdayken dünya düzeni neydi, şuan ne.
Kimsenin gölgesinde kalmayın. Umre falan da kimse kusura bakmasın boşuna. Üzerinize kıyafet alamazken, kendi ayaklarınız üzerinde duramazken umreye gönderseniz ne olacak?
Büyük konuşuyorum, ülkemde çevremde yarı aç yaşayan insanları bildiğim sürece 100 yaşında da olsam umreye falan gitmem, bu da benim kişisel fikrim.

Aileniz kendi imkanı ile gidebilecekse gider, siz kendi işinizi kurmanızla belki hata ettiniz, ilk denemeler facia ile sonuçlanır, bence bu normal.
Birinin yanında çalışarak yandan da sermaye atarak istediğiniz yönde gelişmeye bakın.
Şu koca forumda yaşı 30 olup batmadan yükselmiş birkaç tane ancak vardır. (baba desteği veya parası yokken)
Bazı insanlar ekstra şanslıdır, istisnadır. Genel anlamda hepimiz battık çıktık.

Pencere önünde güvercine bulgur sallayarak beklerken olmaz tabi ki, önce bir işe yönelip biraz kazanç.
Sonra bu kazançtan yatırım ve zamanla isterseniz yeniden kendi işini kurma planları. Bir anda olmaz, 5 kere daha batacaksınız belki.

Kimsenin gölgesinde yaşamayın. O kişi başkadır, siz başka. Siz de imzanızı atın, isim sizinle anılsın bu kadar basit. Öyle 2 ayda 3 senede olmaz bu işler.