Geçici olarak bölgenizda uydu üzerinden routerler ile internet veren firmalar illaki vardır araştırın gecici olarka onları alabilirsiniz ben 6 ay kadar WifiTelekom diye birşey kullandım 15 km mesefaden evin çatısındaki alıcı ile wifi hizmeti alıyordum speedtest sonuçlarımda 10ms 11mbit down 3mbit upload alıodum üstelik fiber hizmetiydi. Neden değiştirdim derseniz kablolu alt yapı çektirdim ve wifi hizmetinde MS dalgalanması oluyordu yani sabit bir ping değerim yoktu 10'dan birden 100 olaibliyordu ve packet loss oluyordu online oyunlarda sıkıntı oluyordu. ama download işleirni çok rahat yapabiliordu.
Türk telekom alt yapısı için paul doany etkili bir çözüm son 1 aya yaptığım işlemler önce BTK ye yazdım bölgem için bana 2018 yılı için bir alt yapı çalışmasının olmadıgını dediler ve ben çıldırdım. 6 ay kadar zaten bekliyordum dilekçe verdm ama öyle dedikleri için birden kafam attı böyle birşey varsa dedim herhalde ben 2 3 sene beklerim. Neyse btk'dan böyle olunca bi başladım şikayet.coma bimere ve poul doanaya yazmaya ama resimleri çektim evimin önünde zaten TT direği vardı sadece 5 6 metre kablo cekilecek bina içine baglantı yapılacaktı. resimlerle twitterden paula yazdım 3 defa yazdım ona en son yazdıgımda çok sitem ettim 2018 yılında 5 metre kablo çekmek çokmu zor felan dedim resimleride attım bana bir mail verdi buraya mail at resimleride at bizzat ilgilenicek dedi. ertesi gün bir bayan aradı genel merkezden arıorum sizin işleminizi takip ediyorum ilgili çalışmaları bölge müdürlüğü ile görüştüm size dönüş yapacağım dedi sonraki günlerdede tam 5 gün olması lazım 5 gün her sabah ve akşam olmak üzere günde 2 kere o aynı bayan beni arayip durum hakkında bilgi verdi 5. günün sabahında işe gidiyordum sabahın köründe bi baktım TT aracı binamın önünde direkten eve kablo çekiyor dedim bu iş oldu

işe gittim 1 saat sonra bayan tekrar aradı ilgili birimler evinize hat çekmek için gün içinde gelicek dedi bende evet sabah işe giderken gelmişlerdi akşam bakıcam dedim bayan akşam tekrar aradı sabahki elemanlar işi bitirip onayı portu vs hepsini ayarlamışlar bayan aradı işleminiz onaylandı ve internet başvurunuzu artık yapabilrsiniz dediler. sonra farklı bir iss 'den Akksiz hizmet aldım oda 10 günde baglandı şuan sorunsuz bir hizmet alıyorum.
Alt yapı sorunum bu şekilde çözüldü umarım herkesin işine yarar. Bölge müdürlüklerine verdiğimiz dilekçeleri atıyorlar sanırım. bayan bana dilekçe verdnmi diye sormuştu en başta evet dedim dilekçeniz görünmüyor dedi bana artık bölge müdürlüğü ne iş yaptıysa.
iyi günler.