VBuMaSTeR adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Mobil klima almayın duvar tipi yeni nesil inverter klima alın hocam.
Psikoloq adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Mobil klimalar çok ses çıkarırlar bir süre sonra rahatsız olabilirsiniz, her ne kadar sessiz çalıştığını iddaa eden firmalar olsada sonucta motor ev içinde olacağından yine ses çıkar sizi rahatsız eder. Nem alma cihazı aldığınız takdirde odanın içindeki nemi ne kadar alır bilemiyorum fakat bir süre sonra size ağız kuruluğu yapacaktır ve bu sizi çok ama çok rahatsız edecektir sürekli su içme ihtiyacı olur. Benim size tavsiyem bütçeniz uygun ise normal klima almanız.
Ev benim olsa inanın hemen normal klima alırdım, zaten böyle bir eve para vermem.

Evin nemi neredeyse %99 dan aşağı hiç inmiyor. Nem oranını hepten sıfıra indirmeyeceğiz sonuçta %60 larda tutulacak.

Şuanda bu işi yapacak piayasa hatrı sayılır birkaç marka model var, günde 20 litre nem toplayan makineler benim işimi görüyor ama onların fiyatı şuanda 1000tl civarında, mobil klimalar ise 1500 civarında.

Burada asıl önemli olan nem alma, yani günde her an çalışıp nem seviyesini %60 üstüne çıkarmayacak.

Hani almışken ve 1000tl vermişken acaba 500 daha verip mobil klima mı alsam diyordum, ihtiyaçtan bazen soğutma ısıtmada kullanırız.

Burada asıl merak ettiğim olay şu aslında.

Mobil klimalar nem alma modunda sürekli çalıştığında ses ve maliyeti ne olur.