Konuyu okumaya başladım ve 2. sayfada iken bu mesajı yazıyorum.
Türkiyede kursa ya da dil okuluna gitme. Çok eğitim arzularsan youtube'da engvid tarzı kaliteli yüzlerce video var. İzle. Ama asıl tavsiyelere gelince;
@caylakgirisimci ve @pcbagimlisi yazılabilecek her şeyi yazmış. Çıktı alıp masana koy dostum. Ve kendine güveni kaybetme. Yurtdışına ilk çıktığımda 11.000 km uzakta bir havaalanında inmiştim. Ve oradakilerin ingilizce konuşma tarzlarını görünce, ben yerim bunları demiştim. O yaşta böyle beylik laflar edilebiliyor, bu ufak detayı geçiyorum.
Programlamaya ilk girişimde de tüm fonksiyonları, kütüphaneleri tek tek deneyim not aldığımı hatırlarım. İngilizcede düzinelerce kelimenin olduğu kağıtlarla gezdiğimi biliyorum. Şimdi bir akıllı telefona sığıyor hepsi.
Kız arkadaş konusuna şöyle açıklık getireyim, 6-7 yıl boyunca yabancı bir domainer'ın projelerinde çalıştım. O zamanlar MSN Messenger vardı sanırım. Günlük yazışarak, arada konuşarak çok şey katmıştı bana. Kız arkadaş, erkek arkadaş, oyun arkadaşı, iş arkadaşı ..vs olması sorun değil. O dili günlük hayatında konuşuyor olması yeterli.
Benim yazdıklarımı aklına gelirse arada okursun. Ama bahsettiğim iki arkadaş dil öğrenimine başlamak için gerekenleri yazmışlar.
Başarı hikayeni de okumak dileğiyle