Merhaba arkadaşlar,

Öncelikle konu doğru yerde mi bilmiyorum, başlıktaki sorumsa biraz anlaması zor bir tabir oldu. Peşin peşin affınıza sığınıyorum. Fazla uzatmadan konuya geçecek olursam;

İnstagram üzerinden eşarp ve şal satışı yapan bir tanıdığım var. Ürün fiyatları 20 ila 150 TL arasında ancak yoğun olarak 20-30 TL'lik ürünler satıyor. Satıyor dediysem 1 yıl içerisinde toplam yaptığı satış 100 tane olmuştur, olmamıştır; eksiği var, fazlası yok. Her neyse bu abimiz bir heves dediki bir web sitesi açalım, reklam yapalım, satışlarımızı artıralım filan. Sonrasında madem istiyorsunuz yardımcı olalım dedik. Altyapıyı kurduk, ürün girişi yaptık, com.tr domainler satın alındı, marka tescili yapıldı, iyzicoya başvuru yapıcam filan hoop adam dediki ben bu işi askıya alıcam. Nedeni ise kargo konusunda sıkıntı yaşaması...

15-20 TL'lik ürün satıyorum, PTT kargo ile kapıda ödeme 18 TL. Külliyyen zarar ediyorum dedi. Kapıda ödemeyi kaldıralım Sanal Posa geçicez filan dedim ama pek yardımcı olamadım.

Sizlere sorum; e-ticarette ürün satışı yaparken hangi kargo firmasıyla ya da aracı ile çalışıyorsunuz. Ne tür bir fiyatlandırma ile çalışıyorsunuz?

Yardımcı olan, fikir belirten arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim. Rabbim, hayırlı bol kazançlar versin.