Şimdi önceki örnekler üzerinden gidersek forumda kendi nickim ile konu açıp, size kar marjı dağıtıyorum desem bu çalışmaya katılan en az forumda onlarca kişi olacak. Bir de bunu faturalı olarak reel bazda aldığımızı da üstüne koyarsak ve helal ticaret olması nedeni ile katılımlar giderek artacaktır.

BBDK olayı gerçek ancak biz burada hayal değil gerçek bir ekip işi yapacağız. Gerçekten de yem alınıyor ve depolarda saklanıyor . Zam olayı işin kar marjı olsa da yem fiyatları her ay artmakta. Bunun yanında sadece yem satışı yapılmayacak kullanıcı isterse arpa isterse de buğday alabilecek.

Alafçı dediğimiz kesim işte buradan parayı kazanıyor adam diyor ki ; '' Serkan, paranı buğdaya yatır depo tutmana gerek yok, benim yanımda, çuvalını 75 TL den alabilirsin 1 ay sonra ben senden 85 TL den alırım '' Alafçı aynı gün fatura kesiyor ve 75000 TL lik alım yapıyorum. 1 ay sonra elimi bile sürmeden kişi benden 85000 TL vererek ürünü alıyor burada adam da kar elde ediyor (zira daha fazla yükseldi buğday) ben de başka yere götürüp ürünü satabilirim, ancak işin yükü ağır ve masraflı olması nedeni insan aldığı yere satıyor. 1 ayda temizinden 10 bin TL kazanıyoruz

Şimdi borsa işi ile kıyaslayalım. Bakıyoruz aaa THY hissesi bir haftada %15 prim yapmış tepeden alıyoruz aldığımız günün sonrasında hoppp, hisse %5 azaldı (genelde oluyor.)

Başka hisseye bakıyoruz o da aylık bazda getirisi eğer bir şeyler olmaz ise %5 civarı.

Yani risk oldukça fazla borsada. Ancak reel ticaret pazarında risk çok az. Elinde mal kalmıyor veya düşmüyor. Gidip patates veya soğan almıyoruz bilginize.