Durumu özetleyeyim:
- Senelerdir WP Mail SMTP ile kullandığımız bir web sitemiz var
- Birkaç gündür form maillerini göndermiyor.
- WP Mail SMTP test mailleri sorunsuz gösteriyor.
- WP Mail Logging eklentisini kurduk, mailler gönderilmiş görünüyor.
- WP Mail Logging eklentisinde bir maili yeniden gönder dersek onu gönderebiliyor.
- Bu mail adreslerimize dışarıdan direkt mail gönderilebiliyor.
- Bu mail adreslerimizden Google'a giden mailler spam klasörüne düşüyor.
- En önemlisi, bu mail adreslerini kurumsal yandex üzerinden kullanıyoruz, yandex kutularına da düşen bir şey yok. Yandex olduğu için sunucudan gecikmeler vs takip edemiyoruz.
Bu durumu her yönüyle çözebilecek kimselerden destek alabilirim. Maillerle ilgili sorun olduğunu düşünüyorum, belki filtreye girmesine sebep olan bir sorun olabilir. IP değişimi, sunucu değişimi, ekstra mail server, her türlü çözüme açığım. Yeter ki kalıcı bir çözüm olsun. Ancak talip olacak kişinin tecrbesine ve güvenirliğine inanmam gerekir. Zira ilgili sitemiz milyonlara hitap eden ve 24 saat aktif dînî bir sitedir. Kendi sunucumuzda barınmaktadır. Dolayısıyla, kimse bana niye vermedin işi deyip sitem etmesin sonradan. Dışarıdan da destek arayışım var, buradan mesaj gönderen kimseye de iş vermeyebilirim, işin ne kadar uzmanı da olsa ben başkasına iş vermiş olabilirim. Kimse alınganlık da yapmasın sonra. Ücret karşılığından anlatarak bize çözdürecek olanlara da açığım, anlatılan şekilde sorunu çözersek ödemesini yaparım. Bu şartlarda talip olanlar konu altında yazarsa irtibatlaşabiliriz.