sadece yem olarak düşünmeyin arkadaşlar.
Borsada şirketler, müşteri çekmek için yatırım yaparak teşvik etmekte ve kar payı (temettü) dağıtarak ve hisse değeri yükselerek çift taraflı kar elde etmeyi sunar. Bunu da o şekilde düşünün karşılıklı kazanç misali.
tamam iste sana kısaca anlattım 8 milyon tl sermayen varsa kurabilirsin yapabilirsin kazanmak batırmak sana ve yatırım danışmanlarına bağlı paran yoksa legal birşey yapamazsın boşuna heveslenme
zaten cümlenin sonunda sende demissin karşılıklı kazanç misali demişsin.
kazancın olmalı ki yeni kazançlar için yatirim alabilesin ki ödenmiş sermaye bu kısımda devreye giriyor bddk bu konuyu yönetmeliğinde açıkça yazıyor. bddk ya haiz şirket olmadan böyle bir oluşum yapamazsın.
Yorumların %90'ı önyargılı cevap yazmıs.Ben bu sistemi şuna benzettim. Aracılık yapan forex şirketlerine. Senin paranla iş yapıp kisiye de belli bir kar vermesi gibi.
Arkadaş da diyor ki , ben bir ambarım kişi bugday alıp benim ambarıma koyacak ben onu satacağım ikimizde kazanacağız. Daha da kısası sermayeye ortak ol karı al gibi.
öyle olmuyor bu işler hocam.
bddk diyor ki ödenmiş sermayen varsa ve geçmişin varsa ünvanın buna uygunsa ve alt yapın varsa ambardaki buğdayı çoğaltmak için para toplayabilirsin. sonrasında kâr dağıtabilirsin.
bankalar gibi düşün banka ne diyor paranı bana yatır sana %16 faiz vereyim. bddk da diyor ki bankaya ödenmiş sermayen kadar kredi dağıtabilir para alabilirsin.fazlasını alamazsın.
tabi birde spk kısmı var o ikinci plan oluyor