hizirplay adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Hocam 3000 bize ne kazandırır 45'e çıkarsa ilk başta 21 den aldım.
Hocam 3000 dediğiniz liraysa 45'e çıktığında 3400 temiz kazanırsınız.
Eğer 3000 dediğiniz lot ise 45'e çıktığında 72 bin hadi düz olsun 70 bin kazanırsınız.

ikare adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Tek tek alıntı yapıp da cevap yazacaktım bazı mesajlara.
Sonra baktım ki alıntı yapmam gereken mesaj sayısı çok. O yüzden doğrudan yazacağım...

Kural 1: Hiçbir zaman sadece 1-2 kişinin konuşmalarına-kazanç örneklerine bakarak yatırım yapmayın.

Kural 2: Eğer hiç ummadığınız adamlar size belli konularda "şuna yatırım yaptım bu kadar kazanç sağladım" şeklinde yorum yapıyorsa bilin ki bu o yatırım aracı elinizde varsa satma zamanı geldiğini gösterir. Örnek: Aselsan 45'e koşarken herkesin dilinde idi. Sokaktaki simitçi bile ASELSAN konuşuyordu. Ya da BITCOIN 20 bin USD'ye dayandığı zaman borsa-dolar ile dahi ilgisi olmayan bacanak bile ya bu bitcoin nasıl alınır diye sormuştu. her ikisini de o günlerde satanlar asıl karı edenler.

Kural 3:
Yatırım yapacağınız hissenin geçmişini de iyi bilin. Herkes ASELSAN'ın aldığı siparişleri konuşuyor ancak ASELSAN daha yeni sipariş almaya başlamış bir şirket değil ki! ASELSAN yıllardır başta Türkiye olmak üzere pek çok ülkeye satış yapıyor. Ya da ASELSAN'ın geçmişini bilen biri ASELSAN'ın 45'e giden hareketinin köpük olduğunu bilebilirdi.

Kural 4: Bir arkadaş günlük hisse önerisi istemiş diğeri de vermiş. Adı üstünde "günlük" borsada bırakın günü 1 saat dahi çok uzun süredir. Günlük hisse o gün en fazla 1-2 gün önceden belli eder kendini. Bir ara Reysaş lojistik vardı. Aşti'den otobüse binmeden baktım güzel gidiyor. Ki bir süredir çok iyi gidiyordu. Otobüs Ankara'dan çıkmadan bir yerde durmak zorunda kaldı. arkadaşı aradım. taban yapmış! Son 1 haftada yaptığı karın tümünü kaybetmiş!

Kural 5: Herhangi bir yatırım aracını almadan kendinize ya zaman ya da değer vadesi belirleyin. Ve buna uyun! 2010 sonunda 13-15 gibi fiyatlardan ALCAR toplamaya başladım. tahminin 40- 45'i bir sene içinde göreceği idi. benim tahminimden hızlı hareket etti ve 50 li rakamları gördü. Ama herhalde ben yanlış hesaplamışım bu daha gidecek gibi deyip satmadım. Ben satmadıkça düştü ve en son 30'lu fiyatlardan satmak zorunda kaldım.

Kural 6: Her ne kadar bunları yazan Sermaye Piyasası Lisanslarına sahip biri olsa da 1. Kuralı unutmayın.

Bir de görüş yazayım: Şu an ki konkjonktür itibariyle borsaya girmeyi önümüzdeki 1-2 sene için riskli görüyorum. Her an herşey olabilir havasında. İmkanım olsa ABD borsalarından ticaret savaşlarından karlı çıkma potansiyeli olan hisselerden almaya çalışırdım. Hem hisse olarak değer kazanır hem de TR'de dolar arttıkça kar ederdim.
Kural 4 e istinaden yazıyorum hocam günlük hisse önerisini ben verdim Dikkat ederseniz benim verdiğim hisseler türkiyenin alanında en önde gelen büyük şirketler yatırımcısı acayip çok günlük aylık yıllıkda oynamasını bilene kesinlikle kazandıran hisseler. Reysaş lojistik diye bir tavsiye vermedim yani bu nasıl bir hisse kimin hissesi, neyin nesi ne bilelim. Tabiri caizse bana göre kolpa hissedir bu zamanı gelince bir tavan atıp elinizdeki parayı alan hisselerden. Ama benim verdiklerim böyle hisselerden değil takip ediyorsanız bilirsiniz. Yinede verdiklerim YATIRIM TAVSİYESİ DEĞİLDİR! Herkes kendinden sorumludur. Ben bu hisselerden 1 senedir düzenli olarak her gün yüklü miktarlar kaldırıyor olabilirim başkası alır beceremez ama beceremesede BATIRMAZ!